Tabu
Image default
FASHIONSlider

Instagramul mai și citește sau în lumea confortabilă a bookstagram-ului

Un trend în creștere al Instagram combină iubirea pentru cărți cu fotografia hiper-stilizată – dar acum lumea se întreabă dacă asta reduce cărțile la simple obiecte decorative.

Eticheta bookstagram a fost folosită pe peste 35 de milioane de postări Instagram, iar cei mai populari  dintre utilizatorii acesteia au peste 100.000 de urmăritori. O pătură roz și pufoasă merge cu aproape toate cărțile: clasicele Jane Austen, romcomurile, cărțile young-adult, literatura SF. Găsești în postări aceste pături în varianta croșetată, realizate de bunici și ele apar asociate cu diverse cărți pentru a evoca un sentiment de leneveală tentantă.

Există tot mai multe persoane care se alătură bookstagram-ului, ba chiar unii dau sfaturi despre cele mai bune modalități de a obține cei mai mulți fani, cum să gestionezi în mod correct „algoritmul” Instagram și cele mai bune recuzite care să-ți transforme postările într-un success pe toate planurile. Unii se concentrează pe cărți vechi, alții pe ultimele apariții editoriale, însă, toată lumea se concentrează mai ales pe punerea în scenă elaborate, pe imagine.

Mulți dintre cei care postează își potrivesc ținutele cu cărțile care apar în poză, practice dacă vrei să pozezi un thriller, nivelul de expunere va fi redus, fotografia fiind astfel mai întunecată iar ținute va fi compusă din piese vestimentare majoritar negre. În cazul unei cărți romantic, ținuta ar putea implica o rochie cu volănașe sau machiajul un ruj roșu.

Cei mai apreciați influenceri din zona Bookstagram primesc cărți în schimbul promovărilor lor (nu se primesc bani ca în cazul promovării hainelor sau altor produse). De altfel și aici, trendul se împarte în cei care tratează cartea ca pe un obiect estetic; și cei care se angajează să scrie efectiv despre ea, publicând recenzii elaborate.

Primii sunt criticați constant de către adevărații cititori pentru faptul că transformă cărțile în obiecte decorative pierzând din vedere adevărata lor valoare.

ARTICOLE SIMILARE

Lara Stone pozeaza pe coperta Vogue Paris din februarie

realitatea

Megan Fox sau Emilly Deschanel?

realitatea

Anghel Damian, gest impresionant pentru Theo Rose. Cum a surprins-o pe platoul de filmare

Andreea Damian

Trend Alert: Rochiile tăiate

realitatea

Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă

Andreea Damian

Al Pacino a devenit din nou tată la 83 de ani 

Andreea Damian

Scrie un comentariu