Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Institutul Pantone a ales două culori pentru anul 2021

Pe măsură ce tumultuosul 2020 se apropie de sfârșit, Pantone Color Institute și-a asumat sarcina anuală de a prognoza culoarea care va reflecta cel mai bine anul viitor. Și, într-o decizie care se potrivește unei perioade complexe, institutul a dezvăluit nu una, ci două nuanțe pentru Culoarea Anului: gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”).

Este pentru a doua oară în istorie când celebrul institut Pantone nu a ales o singură culoare a anului, ci două. În 2016, nuanțele roz pal și albastru, cuarț roz și Serenity au încălcat norma atunci când au fost prezentate ca un gradient.

Asociații psihologice

Conform instiutului, nuanţa de gri aleasă evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment al unei construcţii, în timp ce nuanţa de galben aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie.

Alegerea nu este întâmplătoare, ci a fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020.

„Este o combinație care vorbește despre rezistența, optimismul, speranța și pozitivitatea de care avem nevoie, pe măsură ce resetăm, reînnoim, reimaginăm și reinventăm”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Color Institute, potrivit CNN.

Șefii Pantone vor ca oamenii să ia în considerare impactul culorilor ca pe o pereche unificată, sugerând importanța solidarității în anul urmator „Două culori extrem de independente evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a exprima acest mesaj de forță și speranță”, a spus Pressman.

Decizia, a explicat a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului, pentru TIME, a fost influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite

Implicații terapeutice

Culoarea anului Pantone reflectă tendințele culorilor în modă, frumusețe, design și decor pentru casă și, de la început, inițiativa a servit și ca un inel de dispoziție, selectând nuanțele care surprind spiritul vremii. În anii presărați de incertitudine – cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020 – asta a însemnat adesea alegerea culorilor menite să calmeze.

În ultimele două decenii au fost alese nuanțe senine de albastru, singura dată când s-a selectat o nuanță galben a fost în timpul unei alte crize economice. Pentru 2009, Pantone a ales Mimosa, proiectând un sentiment de speranță, pe măsură ce Marea Recesiune din 2008 a zguduit America de Nord și de Sud și Europa.

Alegerea de anul trecut, Classic Blue, a oferit un sentiment de liniște pe măsură ce lumea intra într-un nou deceniu, precum și un balsam pentru sentimentele de instabilitate și neliniște. A fost selectat chiar înainte ca temutul coronavirus să declanșeze o criză internațională.

Classic Blue

ARTICOLE SIMILARE

5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

Andreea Damian

Jennifer Lopez, înşelată de iubit cu un transsexual

Andreea Raicu A URMAT O CURĂ SPIRITUALĂ: “Am plâns foarte, foarte mult acolo”

Moment savuros la Săptămâna Modei din Paris. Gigi Hadid scoate o intrusă de pe scenă la prezentarea Chanel

Andreea Damian

Povestea tulburătoare a unei actriţe franceze cu origini româneşti. Ce a decis să facă după ce și-a revăzut familia biologică

Andreea Damian

Ce au în comun Regina Elisabeta a II-a și actrița Marilyn Monroe

Andreea Damian

Scrie un comentariu