Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Insula care vrea să devină prima zonă din lume fără fus orar

Cei 350 de locuitori din Sommarøy sau Insula Verii, aflată în nordul Norvegiei, speră să se elibereze de „tirania” ceasului prin declararea ținutului în prima zonă din lume fără fus orar.

„În întreaga lume, oamenii sunt caracterizați de stres și depresie”, a declarat Kjell Ove Hveding, liderul campaniei de pe insula situată în interiorul cercului Arctic, pentru postul public NRK Norvegian. „În multe cazuri, acest lucru poate fi legat de sentimentul de a fi constrâns de timp. Vom deveni o zonă fără fus orar în care toată lumea își poate trăi viața la maxim … Scopul nostru este de a oferi o flexibilitate deplină, non-stop. Dacă doriți să tăiați gazonul la ora 4:00, atunci puteți să o faceți”.

Locuitorii de pe insulă, ale căror principale surse de venit provin din turism și pescuit, solicită să fie eliminate orele de program oficiale și să li se permită oamenilor să „facă ceea ce vor atunci când vor” – deși copiii vor trebui să meargă la școală.

Pe această insulă, soarele nu apune 69 de zile, de pe 18 mai până pe 26 iulie. Noaptea polară durează din noiembrie până în ianuarie, iar în acea perioadă soarele nu este văzut deloc. „Este lumină constant”, a declarat Hveding pe pagina Facebook a campaniei. „Dacă doriți să vă vopsiți casa la ora 2 dimineața, este bine. Vrem să înotați la ora 4 dimineața, așa se va întâmpla”.

„Aici ne bucurăm în fiecare minut de soarele de la miezul nopții, și da, o cafea cu prietenii pe plajă la ora 2 am este un lucru normal”, a spus un localnic.

Oficialii din turism cred că această campanie este o metodă inteligentă de a atrage mai mulți vizitatori vara. Insularii s-au întâlnit într-o sală din oraş pentru a semna o petiţie în vederea modificării statutului insulei, iar în urmă cu câteva zile Hveding s-a întâlnit cu un membru al parlamentului norvegian pentru a-i înmâna petiţia şi pentru a discuta provocările legale pe care le presupune iniţiativa.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

S-au convins că provocarea „Momo” care împinge copiii la sinucidere e de fapt o păcăleală

Andreea Damian

Cum arata tripletii NICOLETEI LUCIU la 3 ani

Cum să te bucuri de mare fără să o poluezi

Andreea Damian

#CEMAICITIM ⎢ Inițiativa One Night Gallery & Curtea Veche Publishing

Ciocîrlan

Doliu în televiziune. A murit unul dintre „Așii amanetului”

Andreea Damian

5 semne că relația ta nu mai poate fi salvată

Andreea Damian

Scrie un comentariu