Tabu
LIFESTYLE Slider

Insulele italiene devin locuri de „pelerinaj sexual”

Sunt spectaculoase, sălbatice și extrem de fierbinți – și nu doar datorită temperaturilor ridicate și peisajului vulcanic uimitor, cu erupții mici și constante. Stromboli și Filicudi, două insule superbe din arhipelagul eolian al Siciliei, sunt considerate “afrodisiace”, iar localnicii cred că au ceva “magic”, care îi face pe oameni să redescopere pasiunea și flacăra iubirii. Motiv pentru care mai sunt cunoscute și sub denumirea de “atolii fertilității”.

Pentru unii, o călătorie în Stromboli și Filicudi este mai mult decât o vacanță: poate fi o experiență care schimbă viața. Localnicii spun că insulele au devenit adevărate locuri de „pelerinaj sexual”, datorită capacității lor aparente de a crește libidoul. Apele termale de pe insulă, urmele spectaculoase lăsate de lava fierbinte, grotelele sale fascinante și florile misterioase sunt considerate un cocktail „orgasmic”, care se pare că are efecte uimitoare asupra cuplurilor. Se spune că tinerii proaspăt căsătoriți care doresc să aibă un copil vin pe aceste insule din întreaga lume.

Vulcanul Stromboli, un adevărat afrodisiac

Se spune că Stromboli, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, este cel mai puternic afrodisiac al insulelor. Peisajul negru contrastează cu apa translucidă acvamarină și șirul de case văruite, care se aliniază de la portul insulei până la plaja sa solitară Piscità. Noaptea se fac excursii cu barca care le permit vizitatorilor să admire artificiile de lavă sub cerul înstelat.

„Este o experiență orgasmică, un ritual care aprinde sexul pasionat. Căldura și erupțiile vulcanice intră în sângele tău și declanșează această atmosferă sexuală în aer. Vulcanul este viu, îl numim „Iddu” (el) și el este vinovat că aprinde oamenii”, spune un localnic.

Insula găzduiește, de asemenea, o plantă neobișnuită despre care se spune că eliberează un parfum hipnotic în timpul nopții, care stimulează libidoul și se crede că ajută cuplurile să concepă. „Se numește cestrum nocturnum și florile sale de culoare alb-verzui înfloresc numai când apune soarele”, spune Luisa Paduano, proprietarul Le Terrazza di Eolo, un restaurant cu fructe de mare cu vedere panoramică la un crater vulcanic cunoscut sub numele de Strombolicchio. „Atunci își face magia. O numim Doamna Nopții sau Frumusețea Nopții”.

„Parfumul său este atât de puternic, încât poate provoca o amețeală plăcută și persistă până la primele ore ale dimineții. Majoritatea locuințelor de aici au această plantă pe verandă sau în fața ușii principale. Parfumul lor te face să te simți bine”, mai spune Luisa Paduano. Aroma Cestrum nocturnum aparent relaxează oamenii, combate stresul și calmează tensiunile zilnice. Paduano păstrează una la intrarea în restaurantul său.

Pe Insula Filicudi există „peșterile fertilității”

Pe insula Filicudi din apropiere, cuplurile ajung adesea în grote izolate, cu pretextul folosirii lor pentru a se adăposti de soare, însă scopul adevărat este cu totul altul. Aparent, aceste grote sunt cunoscute ca și „peșterile fertilității”, unde cuplurile vin ca să conceapă un copil. Pescarii localnici aduc adesea aici tineri care își doresc să devină părinți.

ARTICOLE SIMILARE

5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

Andreea Damian

Andreea Raicu dă sfaturi pentru silueta perfectă

Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă

Andreea Damian

Rie Rasmussen, muză pentru Perrier-Jouët

realitatea

Ce idoli isi aleg astazi copiii si adolescentii?

realitatea

Paradoxurile lui Coco Chanel. Al șaptelea e pur și simplu genial

Andreea Damian

Scrie un comentariu