Tabu
Image default
HEALTHSlider

Intelege-ti propriile emotii, asculta-ti corpul!

Ne dorim corpuri zvelte, sanatate de fier, multa energie, viata indelungata si una din principalele probleme pe care ni le punem este:

Ce ar fi mai bine sa mancam?

Poate incercam diverse sisteme nutritionale, ascultam sfaturile expertilor, tinem diete gasite prin reviste sau ne impunem stilul de viata alimentar al unei celebritati, toate acestea insa fara a avea un rezultat de durata.

Problema nu consta in faptul ca aceste sisteme nutritionale, sfaturi sau diete nu sunt bune, ci in faptul ca de multe ori nu tinem cont de ce ne transmite propriul organism.

Traim intr-o societate in care suntem invatati sa avem mai multa incredere in ceea ce spune un expert ca este mai bine sa mancam decat in ceea ce ne transmite corpul nostru.

Sanatatea poate fi afectata de alimentatia gresita

Suntem la fel dar suntem diferiti si fiecare corp are nevoi nutritionale unice.

Se intampla de foarte multe ori chiar sa ignoram semnalele corpului, periclitandu-ne astfel sanatatea, doar pentru a putea ramane fideli unui anumit tip de alimentatie ce promite un corp perfect si sanatate optima.

In acelasi fel, majoritatea autorilor de carti de nutritie, promoveaza un anumit fel de a manca nascut din experienta proprie, asumand apoi ca “daca este bun pentru mine va fi bun pentru toata lumea”. Globalizarea a cuprins astfel si piata dietelor. Ramane sa hotarati voi daca vi se potrivesc aceste diete.

Nici un fel de sistem nutritional, nici un fel de set de reguli alimentare nu va fi vreodata eficient sau la fel de eficient pentru toata lumea! Formula magica, modul perfect de a ne hrani ce va garanta tuturor o sanatate intacta e posibil sa nu fie acelasi pentru toti.

Avem propriul mod de a percepe emotiile, nevoile noastre sunt unice si cat timp cat nu vor exista doi oameni absolut identici, nu vor exista nici doua sisteme nutritionale la fel!

A ne asculta corpul este unul dintre cele mai benefice si naturale lucruri pe care le putem face pentru noi insine. Atunci cand o facem corpul nostru ne rasplateste cu greutate naturala, digestie eficienta, apetit natural si energie pe masura.

Vrei sa afli mai multe despre toate acestea, despre emotiile care inconstient ne conduc si ne ghideaza catre un stil de viata nesanatos? Apeleaza 0743 056 065 si vei beneficia de o consultatie gratuita cu Alina Irimescu, colaboratoare Tabu si Coach in Psihologia Nutritiei, Vindecare si Transformare Personala.

ARTICOLE SIMILARE

Declarația neașteptată cu care Melania Trump a surprins opinia publică

Andreea Damian

Când revine Adela Popescu în televiziune

Andreea Damian

Melanie Griffith are nasul distrus de cancer. A avut curaj să pozeze nemachiată

Andreea Damian

Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

realitatea

Premiera de gală a ultimului film Terminator, anulată din cauza incendiilor de pădure

Andreea Damian

Top 10 cei mai sexy jucatori de la Euro 2016

realitatea

Scrie un comentariu