Tabu
lifestyle

Interviu Lawrance Schimel, scriitor de cărți de copii cu tematică gay




Tabu.ro: Cum corespunde nevoilor tale Spania ca țară de adopție?


LS: Spania este fruntașă la integrarea completă a gay-ilor în societate. Este prima țară care nu doar a acordat căsătorii gay, dar a redefinit instituția căsătoriei în constituție. Astfel, cuplurile gay au drepturi depline și se bucură de aceeași protecție ca și cuplurile straight. Odată ce trăiești bucurându-te de aceste libertăți, este greu să trăiești în altă parte, unde protecția și libertatea sunt mai reduse.

 

Tabu.ro: Ai abordat un teren minat în scrierile tale, și anume literatura gay pentru copii.

 

LS: Există teme gay in cărțile mele pentru copii în spaniolă, dar adresez în egală măsură adopția, emigrarea, diversitatea religioasă sau feminismul. Dar indiferent de elementul social din spatele unei cărți de-ale mele, important este să spui o poveste bună, altfel pierzi interesul cititorilor. Copiii sunt cititori foarte exigenți, dar și foarte entuziaști.

 

Tabu.ro: Ce înseamnă în opinia ta să fii scriitor gay?

 

LS: Faptul că sunt gay mi-e la fel de clar ca și cel de a fi un scriitor de SF, un scriitor evreu, un scriitor bărbat, un scriitor expat, un scriitor care nu scrie în limba lui maternă ș.a.m.d. Dar atunci când scriem, purtăm în minte tipul de public pentru care scriem.

 

Ca bărbat gay, există multe ocazii în care mi-aș dori să scriu pentru ‘oamenii mei’, pentru comunitatea din care fac parte, iar a fi un scriitor gay este felul în care această dorință se materializează. Nu e ca și cum persoanele non-gay nu pot citi și aprecia ce scriu, dar nu ei sunt publicul pe care l-am avut în minte când am scris. În orice caz, felul acesta de a scrie este mai ‘adevărat’ decât felul de a scrie despre viața gay pentru un public non-gay, unde majoritatea aspectelor vieții noastre sunt justificate și explicate.

 

Tabu.ro: Și care sunt provocările cărora trebuie să le facă față literatura gay azi?

 

LS: Probabil problema cea mai mare este că întreaga cultură în care ne aflăm nu mai prețuiește lectura, iar cultura gay în particular, fiind atât de rapidă și urbană și cu atenția nestrămutată de la viața de noapte și de la sex, nu prea lasă loc pentru cărți de ficțiune gay pentru cititori gay. Femeile straight citesc în general mai multă literatură cu tematică gay decât bărbații gay, iar recent multe femei straight s-au apucat să scrie ficțiune gay (M2M sau male-to-male erotica), care, chiar dacă nu sunt pe placul tuturor cititorilor gay, propun un focus și situații diferite.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Emma Watson a venit la scoala cu elicopterul

realitatea

EXCLUSIV: Interviu cu Francis Lawrence – regizorul filmului Apa pentru elefanti

OANA ROMAN si-a certat “bebelusul” mai mic cu 9 ani ca ea! FOTO!

Kate Moss, cel mai copiat fashion icon

realitatea

Dieta care te ajuta sa slabesti in timp ce dormi!

De ce s-a sinucis concurenta de la “Romanii au talent”? FOTO & VIDEO

Scrie un comentariu