Tabu
Image default
BEAUTY

Învață în 12 pași simpli cum să îți faci singură manichiura

Îngrijirea unghiilor acasă poate fi o provocare pentru multe femei. Manichiura perfectă înseamnă alegerea unei culori care să reflecte personalitatea și starea ta de spirit. Iar dacă bugetul limitat nu îți permite să îți vopsești mereu unghiile la salon, specialiștii au pregătit un ghid complet care explică pas cu pas ce trebuie să faci pentru o manichiură corectă.

 1. În primul rând, asigură-te că ai unghiile foarte curate. Pentru a elimina orice urmă din vechea ojă, șterge temeinic unghiile cu un dizolvant până obții o suprafață netedă și foarte curată.
 2. Lăsați vârfurile degetelor la înmuiat în apă căldură pentru a putea îndepărta mai ușor cuticulele de pe suprafața unghiilor. Așa veți obține o bază minunată pentru ojă.
 3. Aveți grijă cum piliți unghiile. O pilă de unghii metalică v-ar putea distruge unghiile, de aceea e recomandat s-o folosiți în aceeași direcție de fiecare dată. Pila de unghii din sticlă ar fi ideală pentru a vă realiza manichiura.
 4. Nu agitați sticluța cu ojă înainte de aplicare. Acest obicei va crea bule de aer și rezultatul nu va fi unul spectaculos pe unghii. Doar rotiți încet sticluța pentru a amesteca lacul de unghii.
 5. Aplicați un strat de bază format dintr-un lac de unghii transparent înainte de a aplica oja în culoarea dorită.
 6. Aplicați corect oja pe unghie din 3 micșcări. Prima oară pe central unghiei, apoi pe fiecare parte a acesteia.
 7. Nu aplicați prea multă ojă. Ar putea arăta bine, dar va dura mult până se va usca. La început va părea moale, dar pe parcurs acolo unde ați aplicat prea multă ojă s-ar putea deteriora.
 8. Degetele sunt adesea folosite la tastarea laptopului, al telefonului dar și la alte activități. Iar unghiile vor fi primele vătămate. Aveți grijă cum aplicați lacul protector pe vârful acestora și astfel evitați ca oja să sară pe ele.
 9. Nu curățați marginea unghiei înainte ca oja să se usuce. Bumbacul se va lipi de suprafața unghiei și vă va strica manichiura.
 10. La final aplică un strat care să vă protejeze manichiura, al treilea de pe unghie.
 11. Evită să te speli cu apă fierbinte cel puțin jumătate de zi.
 12. Dacă vă faceți manichiura înainte de a vă duce la culcare, mai așteptați cel puțin o oră, pentru a fi sigure că oja s-a uscat pe unghie. Dar dacă nu puteți aștepta, e indicat să le uscați cu uscătorul de păr.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Reinventeaza-ti stilul la Plaza Romania!

Livia Graur se răsfaţă cu mască de caviar

Sprâncene perfecte cu ață de cusut – avantajele acestei tehnici

Andreea Damian

Doria Ivan: «Sunt urâtă cu draci, operaţiile estetice nu m-au ajutat»

Cele mai folosite masti naturale pentru tenul uscat

realitatea

Cum ar trebui să vă îngrijiţi faţa în funcţie de vârstă.

realitatea

Scrie un comentariu