Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Invata sa realizezi un machiaj corector in functie de forma fetei!

Una dintre cele mai ravnite forme ale fetei este cea ovala si pe buna dreptate, este cel mai usor de machiat, perfect proportionata, cu trasaturi bine definite. Daca ai o alta forma a fetei decat cea ovala, Alina Brailescu, fashion & beauty Make-up artist si trainer la scoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, te va ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste corectia ei. Prin machiajul corector dam fetei forma dorita prin lumini si umbre. Alina ne spune ca pe langa tehnica de corectie in sine, avem nevoie si de pensulele si produsele potrivite. O pensula de fond de ten, un beauty blender, un fond de ten cu doua-trei tonuri mai inchis decat nuanta tenului, un corector, iluminator si pudra bronzanta sunt elemente fara de care nu putem face acest machiaj.

Pentru fata rotunda aplicam fondul de ten inchis pe maxilare, tample si pe zona gatului. Luminam fruntea, centrul nasului si cearcanele. Blush-ul il aplicam pe marul pometilor. Umbrind zonele exterioare ale fetei si luminand centrul fetei, vei da impresia de alungire.

Forma fetei lunga este caracterizata de o frunte si o barbie generoase. Le putem corecta prin aplicarea unui highlighter pe zona tamplelor, deasupra sprancenei si pe arcada, zona cearcanelor si pe partile exterioare ale mandibulei. Pe frunte, la baza firelor de par, pe linia osului zigomatic si pe barbie aplicam fondul de ten inchis si aplicam tehnica blending. Blush-ul va fi aplicat pe linia pometilor. Prin umbrirea fruntii si a barbiei, taiem din lungime, iluminarea fetei va distrage atentia de la lungime.

Forma fetei patrate este dificil de machiat insa, daca stii cum sa echilibrezi si sa corectezi, este foarte frumoasa. Ochi, mari, sprancene bine definite si buze carnoase caracterizeaza aceasta tipologie de fata. Corectia fetei se realizeaza prin umbrirea laturilor fruntii, a maxilarelor si a mandibulei. Centrul fruntii nasul, zona sprancenelor, linia dintre maxilar si mandibula dar si barbia vor fi iluminate. Blush-ul se aplica in centrul pometelui. Accentueaza-ti ochii si nimeni nu va observa ca ai forma fetei patrata.

La fata in forma de inima/ triunghi mandibula este ingusta, barbie ascutita, frunte lata. Corectia se face prin umbrirea fruntii si a tamplelor, a obrajilor pe linia osului zigomatic si exteriorul barbiei. Iluminam sprancenele, zona cearcanelor, centrul nasului, mandibular si centrul barbiei.

Forma fetei ovala este atat de frumoasa incat nu necesita corecturi dar daca totusi vrei sa o conturezi aplica un corector inchis pe tample si pe linia osului zigomatic pentru accentuarea pometior. Zona cearcanelor si centrul nasului, le iluminam.

De retinut ca aplicam tehnica blending in toate cazurile pentru a gradia trecerea dintre nuante. Corectia fetei trebuie sa fie subtila, contrastul trebuie sa fie foarte natural, nu exageram nici cu produsul inchis, nici cu cel deschis.

Acesta poate fi punctul de plecare in realizarea machiajului tau de zi cu zi. Daca ti se pare greu, Alina te poate ajuta sa dobandesti abilitatile necesare in cadrul cursurilor de machiaj pe care le sustine.

Vezi si:

http://www.tabu.ro/afla-care-sunt-tendintele-in-make-up-primavaravara-2016/

http://www.tabu.ro/descopera-sase-trucuri-pentru-contouring-ul-si-micsorarea-nasului/

http://www.tabu.ro/afla-ce-vedeta-iti-corespunde-ca-forma-a-fetei/

ARTICOLE SIMILARE

Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă

Andreea Damian

O mare casă de modă de lux renunţă la produsele din blănuri și piele exotică

Andreea Damian

MAMA NATURĂ nu te-a ÎNZESTRAT? S-au inventat TRICOURILE pentru FEMEILE cu SÂNII MICI

Cum traieste omul mai bine: cu rutina sau in lipsa ei?

realitatea

Cum te-ar putea ajuta mirosul de trandafiri și ciocolată să te lași de fumat

Andreea Damian

Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Andreea Damian

Scrie un comentariu