Tabu
Image default
HEALTH Slider

TABU: Invenția care ar putea ajuta bărbații să-și alăpteze bebelușii

Deși bărbații nu pot rămâne însărcinați, în câțiva ani ei și-ar putea alăpta bebelușii. Incredibil, dar adevărat, fără nicio intervenție medicală! O studentă a unei universități din Londra vede un viitor în care reprezentanții sexului tare își ajută partenerele să-și hrănească natural copiii. Marie-Claire Springham susține că a inventat un kit de alăptare care permite bărbatului să preia rolul mamei și să-și hrănească bebelușul la piept – potrivit revistei Parents.

Cazurile descoperite de-a lungul istoriei şi explicaţiile medicilor arată că şi bărbaţii pot alăpta în anumite cazuri dacă organismul lor are parte de stimularea potrivită. În general, lactaţia masculină este considerată un efect secundar al anumitor tratamente sau afecţiuni. De exemplu, este frecvent întâlnită la bărbaţii trataţi pentru cancer testicular, pentru că tratamentul acestei boli constă în hormoni feminini, care acţionează nu numai asupra tumorilor, ci şi asupra glandelor mamare.

Kit-ul inventat de Marie-Claire Springham, câștigătoare al marelui premiului acordat studenților pentru invenții care pot schimba comportomantel socio-cultural în lume – de MEANING-CENTRED DESIGN AWARDS

Experţii spun că şi bărbaţi au glande mamare funcţionale. Ce diferă este secreţia hormonală. La femei, în urma naşterii se declanşează producţia de prolactină, un hormon care stimulează lactaţia. Şi în corpul bărbaţilor există acest hormon, dar în cantităţi mult mai mici. Unii medici spun că numai bărbaţii cu o hipersecreţie de prolactină pot alăpta, în timp ce alţii sunt convinşi că orice tătic o poate face dacă îşi doreşte. Ca şi la femei, secreţia de lapte este încurajată de stimularea mamelonului.

Deci procedura lui Marie-Claire Springham presupune ca bărbatul să ia un cocktail special de hormoni feminini în perioada în care partenera este gravidă. Acest amestec stimulează producția de lapte a glandelor mamare masculine și astfel, tatăl poate deveni capabil să alăpteze.

Pe lângă amestecul de hormoni, bărbații primesc și o pompă de muls dar și o vestă echivalentul unui sutien pentru alăptat. Deoarece producția de lapte cauzează întinderea pielii și a țesuturilor, bărbaților le pot crește sâni. Vestea bună este că acest efect secundar nu va dura pentru totdeauna și, în cele din urmă, sânii își vor reveni la normal.

Momentan, invenția se află în perioada de dezvoltare și de testare.

ARTICOLE SIMILARE

Cultura online ⎢ Noaptea ideilor de la Institutul Francez

Ciocîrlan

Kanye West e foc și pară pe Ariana Grande

Andreea Damian

Teatrul Excelsior ⎥ Arlechino și pierdutele iubiri

Ciocîrlan

Impactul schimbărilor climatice „se accelerează” chiar în timp ce liderii se adună pentru discuții

realitatea

Mai avem nevoie de povești? Despre storytelling în epoca vitezei

Ciocîrlan

Arta contemporană și distanțarea socială

Ciocîrlan

Scrie un comentariu