Home > Agenda > Invenţii româneşti! Fii mândru că eşti român!

Invenţii româneşti! Fii mândru că eşti român!

Numele ţării noastre a răsunat de-a lungul timpului în toată lumea datorită inventatorilor noştrii. Acest fapt continuă şi-n zilele noastre graţie inventatorilor care reprezintă an de an România la saloanele internaţionale de inventică, de unde, de cele mai multe ori, romanii se întorc cu medalii.

Să amintim câteva dintre invenţiile româneşti reunoscute la nivel mondial şi fără de care lumea nu ar fi la fel: Nicolae Constantin Paulescu, românul care-a descoperit insulina, ajutând la salvarea a sute de milioane de vieţi, Ana Aslan, cea care a inventat “elixirul tinereţii”, faimosul gerovital, pentru care-au venit in Romania Tito, de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Chaplin si Salvador Dali, Henri Coandă – părintele motorului cu reacţie, un pionier al aerodinamicii, Ion S. Basgan- savantul român care-a revolutionat tehnica forajului petrolier, şi mulţi alţii asemenea lor.

Invenţii româneşti, premiate cu aur de străini. 

Titirezul a fost premiat la Salonul de la Geneva, şi astăzi el este produs în serie de un investitor german, care ii plateste românului 5% din castiguri. Autorul invenţiei este chiar Ioan Grosu care de altfel se poate bucura de o medalie de aur primită pentru o instalaţie care produce curcubeul de grădină.

Un alt român inventator premiat la Geneva este Mircea Tudor care a câştigat marele premiu al concursului prezentându-şi scanerul de avioane.

Tu ştii alte invenţii celebre ale românilor?


Loading...

Comenteaza acest articol

Invenţii româneşti! Fii mândru că eşti român!

by   1 min
0