Tabu
Image default
CULTURE What's hot

IOHANNIS candidat la prezidentiale in locul lui ANTONESCU!

johannisKLAUS IOHANNIS va lua locul lui Crin Antonescu in cursa pentru alegerea presedintelui Romaniei! Recentele evolutii de pe scena politica vautohtona, precum si presiunea cercurilor international, l-au facut pe actualul lider PNL sa accepte aceasta varianta, chiar daca, deocamdata, o spune doar cu jumatate de gura. Insa, in conditiile spargerii USL, Antonescu nu prea mai are sanse, mai ales ca si Victor Ponta vrea sa candideze si el, din partea PSD. Mai mult, se pare ca si actualul presedinte, Basescu, ar agrea tacit aceasta solutie, care ar putea aduce iesirea Romaniei din criza. IOHANNIS are de ja un mare sprijin din partea Occidentului si, firesc, a Germaniei, in special, asa ca tara ar putea valorifica la maximum capitalul sau de simpatie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că o candidatură la  prezidenţiale a lui Klaus Iohannis nu este în planul liberalilor, însă nu ar fi  exclus un asemenea scenariu în condiţiile în care prim-vicepreşedintele PNL se  va dovedi favorit în intenţiile de vot.

Crin Antonescu a fost întrebat, la Adevărul  Live, dacă liberalii analizează posibilitatea unui schimb de candidatură la  prezidenţiale, pe modelul Băsescu – Stolojan în 2004, astfel încât Klaus  Iohannis să intre în cursa pentru Cotroceni din partea PNL.

“Evident că, dacă s-ar lua o asemenea decizie în partid, nu aş avea decât să  o respect. Dar sunt foarte multe elemente care fac – să nu zicem imposibil – dar  foarte puţin probabilă o asemenea variantă. Unu, nici eu, nici Klaus Iohannis,  nici noi în PNL în general nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat,  şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot, la o adică, la  prezidenţiale. Klaus Iohannis are una dintre cele mai mari cote de încredere, în  continuare cota lui, cel puţin pe cercetările noastre a sporit uşor, nu a fost  afectată de conflictul cumva şi în jurul prezenţei lui în Guvern, care a dus la  obştescul sfârşit al USL. Dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru Klaus  Iohannis candidat la Preşedinţie, Klaus Iohannis nu are chestiunea asta în  agendă”, a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu este exclus un astfel de scenariu  care să conducă la candidatura lui Iohannis: “Nu este exclus, dar noi nu avem în niciun caz în plan aşa ceva. (…) În  orice caz, şi eu şi Iohannis – nu ştiu dacă Iohannis plânge de felul lui, mie mi  se pare un lucru omenesc, dar în privat, la televizor nu – şi cu scamatorii din  alea, aşa, … să ne ridicăm unul pe altul să plângem împreună, nu o să ne  vedeţi”, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a mai afirmat că, în situaţia în care se va constata că Iohannis  are ca intenţie de vot la prezidenţiale mai mult decât liderul PNL, este  probabil să fie susţinut edilul Sibiului în această cursă: “Sigur că, dacă ajungem în situaţia în care suntem în pregătirea  prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot la Preşedinţie Klaus Iohannis  are în mod clar, semnificativ mai mult decât mine, sigur că orice partid se  gândeşte şi eu primul, ca preşedinte de partid mă gândesc: hai să mergem cu cel  care are mai multe şanse. (…) Nu e deloc scopul vieţii mele, nici măcar scopul  vieţii mele politice Preşedinţia cu orice preţ”, a mai spus preşedintele  PNL.

ARTICOLE SIMILARE

Live from Buena Vista – The Havana Lounge

realitatea

Cei mai sexy participanti la Olimpiada!

Hugh Jackman este cel mai sexy actor de filme SF

realitatea

Cine-si bate joc de CATALINA PONOR intr-un spot publicitar?

Bacteriile fac „striptease” pentru a păcăli antibioticele și supraviețuiesc astfel

realitatea

Aceste clişee ne dor (11) – “A zis cineva de tine că…”

Scrie un comentariu