Tabu
Image default
lifestyle

ION CRISTOIU si RADU BANCIU comenteaza (auto)sacrificarea lui ROBERT TURCESCU

Reputatul ziarist ION CRISTOIU comenteaza acid (auto)sacrificarea lui ROBERT TURCESCU:

Robert Turcescu s-a remarcat prin ostilitatea față de tentativele presei mai mult sau mai puțin tabloide de a-i pătrunde în viața personală. Iată-l însă sîmbătă, 4 octombrie 2014, nu numai acceptînd să se transmită la televiziuni secvențe de la nunta sa, dar mai mult anunțînd redacțiile, cu o săptămînă în urmă, de fericitul eveniment, ca să mă exprim și eu în termenii cuconițelor care comentează la tv, cu umerii etern goi, evenimentele mondene.

Cum se explică noua atitudine a lui Robert Turcescu? Foarte simplu. A început Operațiunea Revenirea în presă! Deja nunta a făcut să se uite momentul așa zisei auto deconspirări. Comunicatul Parchetului General că n-a încălcat Legea a fost ceea ce Robert Turcescu aștepta pentru a putea declanșa Operațiunea Revenire în presă.

Pentru a înțelege ceva din acest Joc operativ, făcut destul de bine de Robert Turcescu, să amintim că la autosesizarea Parchetului a contribuit sesizarea celor doi parlamentari: Ilie Năstase și Mădălin Voicu. Să fi primit și ei ordin?

Oricum, eu cred că Robert Turcescu, fost ofițer sub acoperire de ziarist, și nu fost ofițer acoperit în presă, pentru că misiunile primite de el nu țineau de redacțiile în care lucra, ci de locurile în care putea intra ca marele jurnalist Robert Turcescu (ambasade, de exemplu, cercuri de străini suspecți), și-a îndeplinit deja misiunea.

Mulți au susținut că misiunea sa a fost de a crea climatul de tensiune pentru ca Traian Băsescu să-l poată deconspira pe fostul ofițer acoperit Victor Ponta. Eu nu cred asta. Eu cred că, dimpotrivă, Robert Turcescu a fost sacrificat și s-a sacrificat pentru ca să se uite promisiunea lui Traian Băsescu în chestiunea prezidențiabilului acoperit. Sunt convins că Serviciile ar fi avut mari probleme dacă Traian Băsescu ar fi ieșit cu dezvăluire. Obligate prin lege să dezmintă, ar fi lăsat impresia unei puneri la punct a Președintelui.

Dvs ce credeți? De ce a fost sacrificat și s-a sacrificat Robert Turcescu?”

(Text publicat pe Cristoiublog.ro)

RADU BANCIU a facut si el urmatoarele comentarii dure: “Ce mă indignează pe mine este faptul că el spune că se va întoarce în presă acolo unde va avea libertate editorială deplină și nu va simți că își minte telespectatorii. Cum să fii atât de mizerabil să vii să spui așa ceva, că tu ești deontolog. E un laș, n-a avut niciodată curajul să spună niciodată ce gândea, iar acum pretinde că de fapt era o victimă a presei, că presa nu era pregătită, liberă, pentru unul ca el. Un nesimțit, care pretinde că aici era îngrădit de cineva. După ce a făcut numai ce a vrut și a făcut avere, fără măcar să muncească, numai cât dădea telefoane să aranjeze emisiunile, acum vine cu tupeul ăsta. Numai minciuna, lașitatea, lăudăroșenia și șpaga îl caracterizează. Acum dai să te întorci în presă să deontologești iarăși pe bani foarte mulți”, a spus Banciu.

„Totul a fost un joc de culise. A plecat ca un laș, nici măcar n-a avut curajul să ne spună de ce a plecat. Să vină și să spună  cine îi punea pumnul în gură, de ce n-a putut să fie independent. O va face, dar pe foarte mulți bani. Sigur, după alegerile prezidențiale, când va hotărî de partea cui să joace, va fi mult mai ușor pentru el, ca jurnalist. Lui îi trebuie un spațiu de emisie uriaș, i-ar trebui un pact cu Dan Voiculescu, doar e un adevărat om de presă”, a mai spus Radu Banciu.

Mai mult aici: http://www.reportervirtual.ro/2014/

ARTICOLE SIMILARE

Să fii gay nu e o alegere, să fii decent este!

realitatea

La 16 ani, Agelina Jolie s-a culcat cu iubitul mamei sale

realitatea

Strange love party în Popa Nan 82

realitatea

Muzeul Dior celebrează Dandysmul

realitatea

Sotia lui ADRIAN PINTEA se recasatoreste! Uite cu cine!

Susan Boyle, de nerecunoscut în Harper’s Bazaar SUA

realitatea

Scrie un comentariu