Home > What's hot > IRINA PETRESCU a fost inmormantata! FOTO!

IRINA PETRESCU a fost inmormantata! FOTO!

Actrita Irina Petrescu, care a murit marti, la varsta de 71 de ani, a fost inmormantata cu onoruri militare la Cimitirul Reinvierea din Bucuresti, vineri, in prezenta a zeci de admiratori, colegi de breasla si apropiati. Printre cei care au condus-o pe ultimul drum pe Irina Petrescu s-au numarat actorul Ion Dichiseanu, regizorul Alexandru Darie si criticul de film Irina Margareta Nistor.
Trupul neinsufletit al artistei a fost depus, joi la pranz, la Sala “Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra din Bucuresti, unde admiratorii si fostii colegi au putut sa-i aduca Irinei Petrescu un ultim omagiu. Printre acestia s-au numarat actorul Alexandru Bindea, Ilinca Tomoroveanu, directorul adjunct al Teatrului National Bucuresti, Mircea Diaconu si Ion Besoiu. Coroane de flori au fost trimise de institutii precum Presedintia Romaniei, Uniunea Teatrala din Romania (UNITER), Teatrul Bulandra, Teatrul National Radiofonic. Actrita Irina Petrescu a murit marti, la Spitalul Elias din Capitala, dupa o scurta, dar foarte grea suferinta.
Trei masini negre au intrat pe poarta cimitirului, alături de maşina funerară. După ce au înaintat până în dreptul Capelei, garda de onoare a luat pe braţe sicriul în care se afla actriţa. Sunetul sobru al trompetei s-a auzit până când sicriul a fost depus în Capelă. La slujba de înmormântare au avut acces numai rudele şi prietenii actriţei. Presa a fost ţinută de partea cealaltă a porţilor cimitirului pe toată durata funeraliilor.
“Foarte putini au stiut ca Irina suferea de cancer mamar. A trait o experienta traumatizanta cand si-a extirpat unul dintre sani. A ramas puternica si a jucat in continuare pe marile scene fara sa arate vreodata ca are vreo problema. Boala aceasta a fost insa necrutatoare cu ea!”, a povestit una dintre colegele regretatei artiste.
FOTO: Adevarul.ro.

Comenteaza acest articol

IRINA PETRESCU a fost inmormantata! FOTO!

by   1 min
0