Home > Fashion > Iris Apfel, un adevarat fashion icon

Iris Apfel, un adevarat fashion icon

Nascuta la New York, in Queens, Iris Apfel este cu siguranta una dintre cele mai emblematice doamne ale modei. O necontenita sursa de inspiratie pentru designeri (Jimmy Choo a creat o pereche de pantofi care ii poarta numele,  iar compania de cosmetice M.A.C a scos o colecție in editie limitata sub semnatura ei), revistele glossy si un fashion-icon pentru bloggeritele impatimite, muza New York-ului dupa cum mai este denumita, demonstreaza ca stilul nu are varsta.

Stilul lui Iris este ori un baroc dus la extrem, ori foarte…zen. Nu se teme de culori, cu cat mai puternice, cu atat mai bine.  O vei vedea mereu combinand accesorii cat mai opulente, esarfe cu print-uri extravagante si coliere cat mai ciudate. Cumva, Iris o face atat de natural incat te miri tu de ce arati ca un clovn si nu emani acel joie de vivre, atat de nonsalant si de vibrant cum ii reuseste ei de fiecare data cand iese pe strada.

Niciodata fara ochelari! La inceput ii purta doar de distractie, i se parea ca o scot din anonimat. Cand au devenit o adevarata necesitate, faimosii ochelari “bob-eye” erau deja o parte integrata a stilului sau eclectic.  Desi multi o considera un fel de “haute couture hippie”,  stilul lui Iris reflecta mai degraba New-Yorkul anilor ’50 sau Parisul pe vremea cand Coco Chanel abia se apuca de desenat.

Insa, motivul datorita caruia este privita drept un fashion icon nu consta doar in tinutele ei excentrice, ci si in atitudinea ei. Iris considera ca nu ar trebui sa incerci sa arati ca altcineva, de aceea nu urmeaza trendurile. Stilul este ceva propriu, nu poate fi impus sau copiat.

La cei 92 de ani ai sai, un fel de “avis rara”, Iris Apfel ne aminteste un concept care treptat s-a pierdut sau a fost uitat in aceasta industrie mereu in schimbare: pentru a avea stil, trebuie intai sa te cunosti cu adevarat pe tine insati!

Articole asemanatoare
Melania Trump
Melania Trump la 50 de ani: cum a devenit un fashion icon
Haul – noul instrument de marketing pentru branduri care pare nevinovat dar creează dependență
Noul show Burberry readuce în lumina reflectoarelor trendul rave dar și diferențele sociale
iris apfel
Iris Apfel a semnat cu IMG Models la 97 de ani

Comenteaza acest articol

Iris Apfel, un adevarat fashion icon

by   1 min
0