Tabu
Image default
FASHION

Iris Apfel, un adevarat fashion icon

Nascuta la New York, in Queens, Iris Apfel este cu siguranta una dintre cele mai emblematice doamne ale modei. O necontenita sursa de inspiratie pentru designeri (Jimmy Choo a creat o pereche de pantofi care ii poarta numele,  iar compania de cosmetice M.A.C a scos o colecție in editie limitata sub semnatura ei), revistele glossy si un fashion-icon pentru bloggeritele impatimite, muza New York-ului dupa cum mai este denumita, demonstreaza ca stilul nu are varsta.

Stilul lui Iris este ori un baroc dus la extrem, ori foarte…zen. Nu se teme de culori, cu cat mai puternice, cu atat mai bine.  O vei vedea mereu combinand accesorii cat mai opulente, esarfe cu print-uri extravagante si coliere cat mai ciudate. Cumva, Iris o face atat de natural incat te miri tu de ce arati ca un clovn si nu emani acel joie de vivre, atat de nonsalant si de vibrant cum ii reuseste ei de fiecare data cand iese pe strada.

Niciodata fara ochelari! La inceput ii purta doar de distractie, i se parea ca o scot din anonimat. Cand au devenit o adevarata necesitate, faimosii ochelari “bob-eye” erau deja o parte integrata a stilului sau eclectic.  Desi multi o considera un fel de “haute couture hippie”,  stilul lui Iris reflecta mai degraba New-Yorkul anilor ’50 sau Parisul pe vremea cand Coco Chanel abia se apuca de desenat.

Insa, motivul datorita caruia este privita drept un fashion icon nu consta doar in tinutele ei excentrice, ci si in atitudinea ei. Iris considera ca nu ar trebui sa incerci sa arati ca altcineva, de aceea nu urmeaza trendurile. Stilul este ceva propriu, nu poate fi impus sau copiat.

La cei 92 de ani ai sai, un fel de “avis rara”, Iris Apfel ne aminteste un concept care treptat s-a pierdut sau a fost uitat in aceasta industrie mereu in schimbare: pentru a avea stil, trebuie intai sa te cunosti cu adevarat pe tine insati!

ARTICOLE SIMILARE

Max Azria, cea mai eleganta campanie a toamnei

realitatea

Ce au purtat castigatoarele de la Oscar in ultimul deceniu

realitatea

Mila Kunis în W magazine de martie

realitatea

Celebritățile și-au luat liber o săptămână pentru prezentările de la Paris

realitatea

Geanta Hermes din AUR PUR. Pretul? 2 milioane $!

Irina Marinescu la V for Vintage!

realitatea

Scrie un comentariu