Tabu
LIFESTYLE Slider

Irlanda furioasă: chiloții tanga ai unei victime violată considerați “dovadă de consimțământ”

Irlanda este indignată după achitarea unui bărbat acuzat că a violat un minor. Apărătorul acestuia, o femeie consideră că lenjeria purtată de reclamantă a fost “dovada consimțământului ei”.

Consimțământul se ține doar într-o bucată de material pentru sistemul judiciar irlandez. În data de 6 noiembrie, un bărbat în vârstă de 27 de ani acuzat că a violat o fată de 17 ani a fost achitat după ce a fi dovedit consimțământul victimei: lenjeria pe care o purta. Întreaga țară este indignată iar pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii în lenjerie intimă însoțite de hashtagul #ThisIsNotConsent (Acesta nu este consimțământ)

“Priviți cum era îmbrăcată”

La proces, avocatul apărării și-a construit argumentele pe forma lenjeriei de corp pe care o purta tânăra violată în ziua evenimentelor. “Priviți cum era îmbrăcată. Purta o curea de dantelă “. Argumentul a indignat întreaga țară. Una dintre utilizatoarele Twitter a postat “cea mai mare parte a lenjeriei mele este dantelă, asta nu înseamnă că vreau să fiu violată”.

Marți, 13 noiembrie, deputata Ruth Copinger a adus un chilot tanga în fața membrilor parlamentului, pentru a critica justiția. Ea a postat, de asemenea, fotografia lenjeriei pe contul ei Twitter și a invitat femeile iasă la protest. Invitația deputatei a fost urmată în Cork și din capitala Dublin de sute de femei care au ieșit în stradă scandând “Tocmai m-ai violat”.

Protestele au izbucnit în Irlanda săptămâna trecută, declanșând o campanie vială online, după ce un avocat a arătat în instanță o pereche de chiloți tanga ai unei minore, ca presupusă dovadă a consimțământului ei într-un caz de viol.

De-a lungul procesului controversat care s-a încheiat la 6 noiembrie la Curtea din Cork, acuzatul a susținut că relația sexuală ar fi fost consimțită până în momentul în care victima i-a spus: “Tocmai m-ai violat” chiar imediat după consumarea ei. Bărbatul ar fi spus: “Nu, am făcut sex.” Potrivit presei, bărbatul ar fi spus de asemenea că nu a reușit să obțină o erecție completă indicând astfel că nu crede că penisul său a intrat “în întregime în vagin”. “Un martor te-a văzut cum o strângeai cu o mână de gât”, a replicat procurorul. “El a înțeles greșit situația”, a declarat avocatul Elizabeth O’Connell. După o oră și jumătate de deliberare, jurații au decis să îl achite pe acuzat.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se prepară băutura miraculoasă cu care a slăbit Andreea Marin

Fotografie Cristiana Apostol – Lumina

realitatea

Oana Roman şi-a cunoscut fratele mai mic la propria nuntă

Scandal la Casa Regală! Măsuri drastice luate de regele Spaniei împotriva tatălui său

Andreea Damian

Ce mananca vedetele noastre de PASTE – Andra, Ramona Badescu, Nicoleta Luciu, Cristina Roman

Miley Cyrus are o piesă nouă și un clip cu un mesaj puternic social

realitatea

Scrie un comentariu