Tabu
LIFESTYLE Slider

Irlanda furioasă: chiloții tanga ai unei victime violată considerați “dovadă de consimțământ”

Irlanda este indignată după achitarea unui bărbat acuzat că a violat un minor. Apărătorul acestuia, o femeie consideră că lenjeria purtată de reclamantă a fost “dovada consimțământului ei”.

Consimțământul se ține doar într-o bucată de material pentru sistemul judiciar irlandez. În data de 6 noiembrie, un bărbat în vârstă de 27 de ani acuzat că a violat o fată de 17 ani a fost achitat după ce a fi dovedit consimțământul victimei: lenjeria pe care o purta. Întreaga țară este indignată iar pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii în lenjerie intimă însoțite de hashtagul #ThisIsNotConsent (Acesta nu este consimțământ)

“Priviți cum era îmbrăcată”

La proces, avocatul apărării și-a construit argumentele pe forma lenjeriei de corp pe care o purta tânăra violată în ziua evenimentelor. “Priviți cum era îmbrăcată. Purta o curea de dantelă “. Argumentul a indignat întreaga țară. Una dintre utilizatoarele Twitter a postat “cea mai mare parte a lenjeriei mele este dantelă, asta nu înseamnă că vreau să fiu violată”.

Marți, 13 noiembrie, deputata Ruth Copinger a adus un chilot tanga în fața membrilor parlamentului, pentru a critica justiția. Ea a postat, de asemenea, fotografia lenjeriei pe contul ei Twitter și a invitat femeile iasă la protest. Invitația deputatei a fost urmată în Cork și din capitala Dublin de sute de femei care au ieșit în stradă scandând “Tocmai m-ai violat”.

Protestele au izbucnit în Irlanda săptămâna trecută, declanșând o campanie vială online, după ce un avocat a arătat în instanță o pereche de chiloți tanga ai unei minore, ca presupusă dovadă a consimțământului ei într-un caz de viol.

De-a lungul procesului controversat care s-a încheiat la 6 noiembrie la Curtea din Cork, acuzatul a susținut că relația sexuală ar fi fost consimțită până în momentul în care victima i-a spus: “Tocmai m-ai violat” chiar imediat după consumarea ei. Bărbatul ar fi spus: “Nu, am făcut sex.” Potrivit presei, bărbatul ar fi spus de asemenea că nu a reușit să obțină o erecție completă indicând astfel că nu crede că penisul său a intrat “în întregime în vagin”. “Un martor te-a văzut cum o strângeai cu o mână de gât”, a replicat procurorul. “El a înțeles greșit situația”, a declarat avocatul Elizabeth O’Connell. După o oră și jumătate de deliberare, jurații au decis să îl achite pe acuzat.

ARTICOLE SIMILARE

Ciudățenie în manichiură – unghii care arată ca molarii

realitatea

Cum să preîntâmpini apariția firelor albe. Sfaturi prețioase oferite de Andreea Ibacka

Andreea Damian

Afla cum sa iti ingrijesti tenul in sezonul rece

realitatea

Fenomenul sharenting: publicăm fotografii cu copiii noștri pe rețelele de socializare, da sau nu?

Andreea Damian

Femeia care s-a hotarat sa NU SE MAI SPELE! Vezi CUM ARATA dupa 6 saptamani

Amal Alamuddin, dezvăluiri despre mariajul cu George Clooney

Andreea Damian

Scrie un comentariu