Home > Sex-Relatii > Istoria afrodisiacelor

Istoria afrodisiacelor

Afrodisiace sunt acele substantele care, atunci cand sunt consumate, cresc libidoul. Numele lor provine din cuvantul grecesc „aphrodisiakon”, nume legat de zeita frumusetii si a iubirii, Afrodita.

In antichitate, se credea in „legea similitudinii”. In conformitate cu aceasta regula, care inca se foloseste in anumite parti ale lumii, orice element care seamana cu un organ genital fie el feminin sau masculin este afrodisiac puternic. De exemplu, stridiile erau, si inca mai sunt, considerate stimulente sexuale.

Radacina de matraguna, care seamana cu un corp de barbat, este considerata afrodisiac, chiar si in Biblie.

In Asia, legea similitudinii a dus la uciderea rinocerilor pentru coarnele lor. Sub forma de pulbere, cornul de rinocer este considerat stimulent sexual. Initial, barbatii consumau penisul rinocerilor pentru a creste potenta si libidoul.

Coarnele de cerb si alte animale au fost, de asemenea, tinta vanatorilor de afrodisiace, in special in Asia de Est.

Tot in Asia de Est, a fost intotdeauna considerata pentru vindecarea impotentei pulberea facuta din penis de tigru. Oamenii, chiar si in ziua de astazi, platesc bani buni pentru un bol de supa cu praf de penis de tigru.

In ziua de astazi, unul din cele mai populare afrodisiace este ciocolata. Ciocolata contine o substanta ce se gaseste intr-o cantitate mai mare in creierul persoanelor indragostite si anume feniletiamina.

Bazate pe atractia olfactiva, au fost inventate parfumurile cu feromoni. Feromoni sunt elemente biochimice secretate de organismul uman si animal, denumite si hormonii atractiei sexuale.

Asadar, in cazul in care doriti sa va cresteti libidoul, consumati alimentele despre care v-am vorbit si spuneti-ne daca functioneaza!


Articole asemanatoare
Top 10 pozitii sexuale periculoase
Sexul, cel mai bun medicament pentru psihic?
Afla totul despre bolile cu transmitere sexuala!
Afla ce curiozitati sexuale au dezvaluit vedetele

Loading...

Comenteaza acest articol

Istoria afrodisiacelor

by Andreea Radu   1 min
0