Home > Sex-Relatii > Dragoste > Iubirea: frumusetea simplitatii sau obligatia unei vieti in cuplu?

Iubirea: frumusetea simplitatii sau obligatia unei vieti in cuplu?

Frumusetea simplitatii este tot ceea ce o viata de cuplu traita din obligatie nu va fi niciodata. O dimineata tarzie, doua cani de cafea fierbinte, o adiere rece intra prin geamul intredeschis. O zi de decembrie cu soare, doua suflete intr-o bucatarie mica. O strangere puternica de mana, un sarut apasat, o iubire de-o viata.

Tanjim dupa dimineti simple, pline de iubire. Tanjim dupa acestea, fara sa stim vreo secunda ce presupun. Ne dorim iubire cu atata ardoare si, totusi, fugim de ea fara vreo remuscare. Incercam sa intelegem tot ceea ce reprezinta iubirea, ajungem intr-un punct in care credem ca am invatat tot ceea ce era de invatat, apoi ne trezim singuri, debusolati, fara a cunoaste ceva. Suntem niste creaturi tare complicate: ne dorim dragoste, dorim sa o simtim neincetat… pana in momentul in care apare. Atunci, pur si simplu fugim. Ne speriem, ne dam seama ca nu este ceea ce voiam. Ne dorim dintr-o data singurate. Asa apare intrebarea: Iubirea e involuntara, o frumoasa simplitate, sau pura obligatie?

iubirea-frumusetea-simplitatii-sau-obligatia-unei-vieti-in-cuplu1Frumusetea simplitatii sau obligatie?

Fuga asta lipsita de coerenta pe care o practicam de-a lungul vietii este cat se poate de absurda. Suntem incoerenti in descoperirea propriilor dorinte. Nu prea stim ce vrem si ajungem in punctul in care ne dorim singuratate, mai apoi sa tanjim dupa viata in cuplu. Iubirea nu vine dintr-o dorinta exacerbata de a umple spatiul liber din casa cu un corp. Daca vine intr-un moment de singuratate, nu e iubire, e egoism si nimic mai mult. Iubirea e simpla si ar trebui sa vina din simplitatea si frumusetea de a-ti dori sa fii in preajma aceluia si om pentru o viata sau poate pentru mai mult.

Ce necesita iubirea pentru a se concretiza intr-o relatie de durata?

Deseori m-am gandit daca in tot ansamblu de atribute ale unei relatii de durata se incadreaza si responsabilitatea. Si da, responsabilitatea isi are locul, insa nu acea forma care iti spune sa speli vasele dupa masa, pentru ca ai promis ca o vei face, ci forma in care spui ceea ce nu iti place, esti responsabil pentru ceea ce simti, cat si pentru ceea ce nu simti. Alaturi de responsabilitate, iubirea necesita respect, asumare, intelegere, comunicare si pasiune. Iubirea necesita simplitate si sinceritate. Iubirea necesita dedicare si nu a fost niciodata despre obligatie. Daca te simti obligat sa ramai in acel cuplu, ceea ce aveti nu este iubire, caci nu mai este despre simplitate, respect, sinceritate, intelegere, comunicare, asumare, pasiune sau responsabilitatea asupra propriilor ganduri. Nu mai este despre frumos, ci despre constrangere.


Articole asemanatoare
Ofera-ti sansa de a iubi din nou
Gelozia. De la sentiment nevinovat la factor daunator
Afla ce este fericirea in cuplu. Doar dragostea ne apropie?
Cu ce tip de barbat ar trebui sa te intalnesti?

Loading...

Comenteaza acest articol

Iubirea: frumusetea simplitatii sau obligatia unei vieti in cuplu?

by Georgiana Oprea   1 min
0