Tabu
HEALTHSlider

Iulie, cea mai periculoasă lună pentru înot. Explicația specialiștilor este halucinantă

Odată cu începerea sezonului de înot, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a emis un nou raport privind izbucnirea epidemiilor de boli asociate cu înotul în râuri, lacuri și oceane.

Între anii 2000 și 2014, oficialii din domeniul sănătății publice din 35 de state au raportat un număr total de 140 de focare de boli asociate cu înotul în apele de agrement netratate, în special pe plajele și în apele din parcurile publice. Aceste focare au dus la 4.958 de cazuri de boli și două decese.

Marea majoritate a focarelor cu o cauză confirmată a fost corelată cu agenți patogeni gastro-intestinali precum Shigella, norovirusul și E. coli. Oamenii se îmbolnăvesc de aceste afecțiuni doar atunci când înghit accidental apa contaminată cu materii fecale. O astfel de contaminare poate apărea prin scurgerea apei uzate și a canalizărilor, prin inundații sau prin defecare în apa în care se înoată, conform studiilor.

Multe dintre celelalte focare au fost cauzate de paraziți transmiși de păsările prezente în apele de agrement, de toxine și substanțe chimice sau de alge dăunătoare. Cele două decese au fost cauzate de Naegleria fowleri, un virus rar de apă dulce care intră în nas și distruge țesutul cerebral.

Majoritatea focarelor au apărut între iunie și august, dar aproape 60% au fost în iulie.

Înotătorii pot fi supuși unui risc mai mic de infectare dacă merg în locurile de agrement cu ape tratate, deși un raport anterior a detaliat multe focare de boli care au apărut în piscinele hotelurilor, jacuzziurilor și apelor de agrement tratate.

Persoanele care aleg să înoate în apele netratate ar trebui să fie precaute când vine vorba de apele mai puțin adânci, prea aglomerate, aflate la distanță de toalete și de alte facilități de igienă sau frecventate de copii mici cu abilități limitate sau inexistente de a-și face nevoile unde trebuie.

Înotătorii ar trebui, de asemenea, să stea departe de apa care este decolorată, care miroase urât, spumoasă. Ar trebui evitat înotul și după ploi sau inundații.

Pentru a reduce transmiterea bolilor, oamenii ar trebui să evite intratul în apele publice atunci când sunt bolnavi și să facă tot ce este posibil pentru a evita înghițirea apei în timpul înotului.

Companiile și organizațiile care întrețin zonele de înot ar trebui, de asemenea, să încerce să minimizeze inundațiile și scurgerile, să țină departe de zonele de înot animalele sălbatice pe cât de mult posibil și să monitorizeze cu regularitate nivelurile de bacterii acvatice, recomandă Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Articol preluat de pe time.com

ARTICOLE SIMILARE

Facem liste cu cei ajutați de ONG-uri dar nu ne grăbim să publicăm numele celor 500 de pedofili liberi

Dora Constantinovici

Cristina Joia, lovită de un vecin

Andreea Damian

Madonna își va face propriul film biopic pentru a nu-l lăsa pe mâinile „bărbaților misogini”

Andreea Damian

Raluca Tănase, de nerecunoscut după operațiile estetice. Reacție dură după ce a fost criticată – FOTO

Andreea Damian

Festivalul Coachella, anulat pentru a treia oară din cauza pandemiei coronavirusului

Andreea Damian

Turbanul, de la reprezentant al tradiției Sikhilor la vedetă a verii pe podiumuri și stradă

realitatea

Scrie un comentariu