Tabu
CULTURESlider

Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună din istorie

Luna Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună iunie din istoria planetei, informează BBC, citând Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite (NOAA), cu o temperatură medie la nivel mondial de 16,4 grade Celsius. NOAA a afirmat că temperatura medie la nivel mondial a fost cu 0,1 grade Celsius mai mare decât media din secolul al XX-lea.

Temperaturi ridicate s-au înregistrat în anumite părți ale Europei, ale Rusiei, ale Canadei și ale Americii de Sud, a spus. Raportul NOAA a fost publicat în timp ce SUA se pregătește pentru un „val de caniculă periculos”. Serviciul American de Meteorologie a avertizat că zeci de milioane de oameni vor fi afectați de căldură excesivă în zilele următoare, temperaturile urmând să ajungă la 43,3 de grade Celsius.

9 din 10 cele mai călduroase luni iunie din perioada 1880-2019 au fost în ultimii noup ani, potrivit raportului. Temperatura medie globală în Iunie 2019 a fost mai mare cu 0,1 grade Celsius decât ultima cea mai călduroasă lună iunie, cea din 2016.

Și NASA a ajuns la aceeași concluzie luna trecută. Oamenii de știință au avertizat că vor mai fi înregistrate temperaturi record ca urmare a schimbărilor climatice. „Pământul va continua să fiarbă din cauza schimbărilor climatice”, a declarat climatologul Kathie Dello, potrivit Associated Press. „Aceasta nu va fi ultima lună de vară caldă pe care o vom vedea.”

Oamenii de ştiinţă au tras un semnal de alarmă încă de anii trecuţi, în ceea ce priveşte valurile de căldură care vor afecta planeta noastră. Aceştia au spus că până în 2050 este de aşteptat ca sudul Europei să fie afectat de valuri de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade.

 

ARTICOLE SIMILARE

La ce riscuri te expui dacă respiri pe gură și nu pe nas

Andreea Damian

De ce este total greşit să pui busuioc sub pernă ca să-ţi visezi ursitul

Andreea Damian

Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya

Sărbătoritul zilei de 13 februarie

realitatea

8 alimente care sunt toxice atunci când sunt consumate crude

Andreea Damian

Matthew Perry s-a logodit! Cum arată viitoarea lui soție, mai tânără cu 22 de ani

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu