Tabu
CULTURE Slider

J.K. Rowling a donat 15,3 mil. £ unui centru care sprijină cercetarea sclerozei multiple

J.K. Rowling

J.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline cu scopul de a sprijini cercetările afecţiunilor neurologice la centrul care poartă numele mamei scriitoarei.

Clinica Anne Rowling Regenerative Neurology de la Universitatea din Edinburgh a fost înfiinţată cu o donaţie de 10 milioane de lire sterline din partea autoarei volumelor Harry Potter în 2010. Ultimul ei ajutor va ajuta la crearea de noi facilităţi şi la sprijinirea cercetărilor.

Anne Rowling a murit la vârsta de 45 de ani din cauza complicaţiilor legate de scleroza multiplă.

Centrul este o unitate integrată de îngrijire şi cercetare care se concentrează pe scleroza multiplă şi condiţiile neurologice cu scopul de a rezulta mai multe studii clinice pe pacienţi.  Afecţiunile neurologice studiate la clinică includ boala neuronală motorie (MND), Parkinson şi demenţe.

Universitatea speră că donația va crea o moștenire globală care va avea un efect de durată asupra pacienților și familiilor lor.

„Atunci când a fost fondată prima clinică Anne Rowling, nimeni dintre noi nu ar fi putut prezice progresul incredibil care s-ar face în domeniul neurologiei regenerative”, a mărturisit J.K. Rowling pentru BBC.

Universitatea a înființat un centru pentru cercetarea sclerozei multiple în 2007, care a primit și sprijin din partea scriitoarei.

J.K. Rowling are o avere estimată de 750 milioane lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List. Ea a donat deja milioane de lire sterline pentru mai multe organizaţii de caritate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

Stiai ca primul roman din lume a fost scris de o femeie?

realitatea

Adele, fotografia care a stârnit uimirea tuturor

Andreea Damian

Drama teribilă din trecutul actriței Jessica Alba

Andreea Damian

Tapiseria față cu tehnologia, într-o nouă expoziție One Night Gallery

Ciocîrlan

Discutii despre fotografie subacvatica si sporturi nautice

realitatea

1 comentariu

J.K. Rowling, autoarea volumelor "Harry Potter", decizie uluitoare - Stiri eZZ 13 September 2019 at 9:44

[…] J.K. Rowling, autoarea volumelor “Harry Potter”, decizie uluitoare… totul pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu