Tabu
CULTURESlider

J.K. Rowling a donat 15,3 mil. £ unui centru care sprijină cercetarea sclerozei multiple

J.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline cu scopul de a sprijini cercetările afecţiunilor neurologice la centrul care poartă numele mamei scriitoarei.

Clinica Anne Rowling Regenerative Neurology de la Universitatea din Edinburgh a fost înfiinţată cu o donaţie de 10 milioane de lire sterline din partea autoarei volumelor Harry Potter în 2010. Ultimul ei ajutor va ajuta la crearea de noi facilităţi şi la sprijinirea cercetărilor.

Anne Rowling a murit la vârsta de 45 de ani din cauza complicaţiilor legate de scleroza multiplă.

Centrul este o unitate integrată de îngrijire şi cercetare care se concentrează pe scleroza multiplă şi condiţiile neurologice cu scopul de a rezulta mai multe studii clinice pe pacienţi.  Afecţiunile neurologice studiate la clinică includ boala neuronală motorie (MND), Parkinson şi demenţe.

Universitatea speră că donația va crea o moștenire globală care va avea un efect de durată asupra pacienților și familiilor lor.

„Atunci când a fost fondată prima clinică Anne Rowling, nimeni dintre noi nu ar fi putut prezice progresul incredibil care s-ar face în domeniul neurologiei regenerative”, a mărturisit J.K. Rowling pentru BBC.

Universitatea a înființat un centru pentru cercetarea sclerozei multiple în 2007, care a primit și sprijin din partea scriitoarei.

J.K. Rowling are o avere estimată de 750 milioane lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List. Ea a donat deja milioane de lire sterline pentru mai multe organizaţii de caritate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Monica Bârlădeanu și-a încheiat socotelile cu America

Tabu Tabu

Exerciții fizice recomandate celor care au avut Covid-19

Andreea Damian

Gina Pistol nu își mai alăptează fetița. Ce a pățit iubita lui Smiley

Andreea Damian

Felicity Huffman, actrița din „Neveste disperate”, condamnată la închisoare

Andreea Damian

Culiță Sterp, foarte darnic în ziua de Crăciun! Suma fabuloasă pe care a oferit-o colindătorilor

Andreea Damian

Bat clopote de nuntă pentru Alexandra Ungureanu

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu