Tabu
CULTURESlider

James Bond suferă de alcoolism sever și are nevoie de ajutor specializat

James Bond suferă de alcoolism cronic, iar serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat. Este concluzia la care a ajuns un grup de medici neozeelandezi, care a analizat atent toate cele 24 de filme din seria James Bond.

„Există dovezi puternice şi consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări”, se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia.

Potrivit experților, agentul 007 a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă. Recordul l-a stabilit în filmul Quantum of Solace: Partea lui de consolare, lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unităţi de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală.

Consumul de alcool îl determină pe James Bond să aibă un comportament „riscant”, precum implicarea în bătăi, şofatul cu viteză mare şi efortul fizic extrem. Cercetătorii au analizat comportamentul celui mai faimos agent secret pe baza criteriilor din cea de-a cincea ediţie a The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (Manualul statistic şi de diagnosticare a tulburărilor mintale), carere este folosit de specialiștii din domeniul sănătății mintale.

Bond, aşa cum este portretizat în filme, se încadrează la cel puţin şase, posibil nouă criterii – din 11-  care caracterizează alcoolismul (Alcohol Use Disorder), fapt care se traduce printr-o tulburare „severă”. Autorii studiului critică şi angajatorul lui James Bond, MI6, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă „responsabilitate”. „Conducerea MI6 trebuie să redefinească îndatoririle lui Bond pentru a-i reduce nivelul de stres”, spun cercetătorii.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Nail trend | Manichiura cu foiță de aur de 24k are un preț pe măsură

Andreea Damian

Lady GaGa și Bradley Cooper, împreună pe marele ecran

Andreea Damian

Theo Rose, dezvăluiri despre viața de mamă

Andreea Damian

Rochia din pânză a devenit piesa esențială în garderoba de vară a femeii

Andreea Damian

Loredana Chivu s-a logodit! Cine e viitorul ei soț și cum arată inelul de 87.000 de euro

Andreea Damian

Alexia Eram, absolventa unei prestigioase facultăți din Anglia. Ce mesaj a transmis Andreea Esca

Andreea Damian

Scrie un comentariu