Home > Agenda > James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar

James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar

Cameron a filmat într-o locație secretă, undeva în Groapa Marianelor, patru episoade care continuă povestea din Avatar, iar primul va avea loc, în mare parte, sub apă.

Pentru proiect Cameron a apelat la aceeași: Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Sam Whatsyname, plus Kate Winslet, care se pare că a învățat să-și țină respirația mai mult de trei minute sub apă cu această ocazie.

Avatar 2 nu va apărea în cinematografe până în decembrie 2020 – ceea ce înseamnă că vom avea parte de multe surprize. Din punct de vedere tehnic și nu numai s-au întâmplat multe lucruri noi în cinema, în cei aproape zece ani de la primul Avatar. Au apărut filmele Marvel și saga revoluționară Star Wars. Aceste filme au capturat imaginația populară în moduri pe care Avatar nu a făcut-o niciodată. Și există și box-office-ul: Force Awakens care a întrecut recordul Avatar din box-office-ul american, deși Avatar rămâne în istorie ca fiind cel mai mare film la nivel internațional.

Filmul a dat o mare lovitură în 2009, schimbând cu adevărat jocul în cinematografie. De atunci însă, lumea s-a schimbat destul de mult și foarte mulți oameni încă se întreabă de ce Cameron a simțit nevoia atâtor clișee cum e cel al omului alb superior, pe care localnicii vin să-l preia ca lider. Și de ce toți acei Na’vi cu piele albastră trebuiau să fie jucați de actori de culoare?

Dar dintre regulile nescrise în cinematografie, una se evidențiază în mod special: “niciodată nu pariați împotriva lui James Cameron”. Deși există șansa ca noile filme din ciclul Avatar să fie la fel de puțin populare cum au fost continuările Matrix, să nu uităm că James Cameron a regizat deja două dintre cele mai mari succese făcute vreodată: Terminator 2 și Alien. Sau că predicțiile asupra eșecului fac parte din procesul Cameron. Toată lumea era sigur că Titanic, cel mai scump film al secolului XX, se va scufunda precum vaporul despre a cărei tragedie vorbește. În schimb, filmul l-a făcut pe Cameron “rege al lumii”. Avatar a fost un risc uriaș și scump, care a recuperat însă toată investiția cu supra-măsură. De fiecare dată, mizele cresc. Bugetul continuărilor Avatar este de peste 1 miliard de dolari – făcându-le, din nou, “cele mai scumpe filme” realizate vreodată. Încă o dată, Avatar ar putea fi cel mai mare triumf sau dezastru din istoria filmului. Așa îi place lui Cameron, să vedem ce-o să iasă.

Articole asemanatoare
Liviu-Varciu-si-Anda-Calin
Când va deveni tată Liviu Varciu pentru a treia oară! Am aflat secretul bine păzit al iubitei
Comedia cea mai cinică din lume – Războiul rozelor – a împlinit 30 de ani și e genială ca în prima zi
Shia LaBeouf poartă o pictură minusculă în jurul gâtului său, ca un tribut adus tatălui său
Jolie și Pfeiffer luptă pentru putere în continuarea filmului Maleficent

Comenteaza acest articol

James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar

by realitatea   1 min
0