Home > Agenda > Jamie Lee Curtis vorbește despre cum e să nu mai consumi pastile analgezice de 20 de ani

Jamie Lee Curtis vorbește despre cum e să nu mai consumi pastile analgezice de 20 de ani

Jamie Lee Curtis tocmai împlinise 40 de ani, ea și soțul ei, regizorul Christopher Guest, erau căsătoriți de 14 ani și aveau doi copii, Annie, 12 ani și Thomas, în vârstă de 2 ani. De două ori câștigătoare a Globului de Aur, Curtis tocmai aterizase pe lista celor mai vânduți autori ai New York Times cu cartea a doua pentru copii.

Într-o noapte – era târziu în 1998 – Curtis făcea ceea ce făcea de obicei. Era în bucătăria casei sale din zona din Los Angeles, gătind cina pentru familie. Și-a băgat mâna în buzunarul pantalonilor, a scos cinci pastile de Vicodin și le-a înghițit pe toate dintr-o dată cu un pahar cu vin.

Curtis nu și-a dat seama că un prieten care tocmai apăruse o privea de la ușă. „Am auzit această voce:„ Știi, Jamie, te văd. Te văd cu pastilele tale mici și crezi că ești atât de fabuloasă și atât de grozavă, dar adevărul este că ești moartă. Ești o femeie moartă. ”

Cineva mă văzuse – spune Curtis. „Acum știam că cineva știe. Aveam o dependență secretă de Vicodin – peste 10 ani. ” Chiar și așa, nu era pregătită să-și înfrunte demonii. Câteva săptămâni mai târziu, sora ei, actrița Kelly Curtis, care stătea cu familia, a primit o rețetă pentru Vicodin după ce fusese rănită în timp ce juca într-o piesă. Lui Kelly nu îi plăcea felul în care medicamentul o făcea să se simtă, așa că a aruncat recipientul plin de pastile în valiză. Curtis se strecura în camera ei și fura pastille. „Așa că i-am scris o scrisoare și i-am spus:„ Am făcut un lucru groaznic și ți-am furat pastilele și îmi pare rău. Când a ajuns târziu acasă în noaptea aceea, s-a îngrozit că sora ei va fi furioasă, dar ea doar a îmbrățișat-o și i-a spus: „Ești dependentă și te iubesc, dar nu o să te urmăresc cum mori.”

După aproximativ două luni, în februarie 1999, Curtis a citit în Esquire un articol denumit „Vicodin, Vicodinul meu”. Curtis a simțit pentru prima dată că nu este singură. Articolul a inspirat-o să participe la prima sa întâlnire de recuperare. Asta a fost în urmă cu aproximativ 20 de ani. Ea nu a mai consumat Vicodin sau alte pastile de atunci.

Curtis spune că atitudinea societății vizavi de orice formă de dependență este de fapt cea mai mare problem cu care se confruntă un dependent. “Pentru că secretul, secretul rușinos, este motivul pentru care dependența este o boală atât de omniprezentă în industria noastră – în fiecare industrie, în fiecare strat socioeconomic, în fiecare țară din lume. Rușinea secretă îi ține pe oameni închiși în boala lor.”

Articole asemanatoare
Mințite 60 de ani în legătură cu contraceptivele pentru că un bărbat a vrut să-i facă pe plac Papei
Dependența de internet, jocuri de noroc și rețele sociale nu mai e o glumă
Dependenta secolului XXI si ce putem face in privinta ei
De 28 de ani, bea 10 litri de cola pe zi

Comenteaza acest articol

Jamie Lee Curtis vorbește despre cum e să nu mai consumi pastile analgezice de 20 de ani

by realitatea   2 min
0