Home > Lifestyle > culinar tabu > Jamie Oliver s-a înșelat. Așa recunoști un avocado copt!

Jamie Oliver s-a înșelat. Așa recunoști un avocado copt!

avocado

Avocado cunoaște o popularitate în creștere pe masa românilor, în special pe perioada iernii, când oferta de fructe și legume proaspete este mai săracă. Astfel, mai ales dacă este vorba despre salate, dar și în rețete inedite, avocado poate fi un ingredient care să dea consistență și gust exotic, cu o condiție: ca fructul să fie bine și corect copt.

Metoda faimosului bucătar Jamie Oliver de a recunoaște un avocado copt a fost întotdeauna greșită, deși a împărtășit-o cu milioane de fani din întreaga lume. „Este suficient doar să-i rupem codița și dacă zona de ruptură este încă verde atunci încă nu e copt. Dacă zona este maronie atunci cu siguranță că ținem în mână un avocado copt”, sugera Jamie Oliver.

Versiunea sa a fost demontată de fermierul australian Jamie Nicolaou, care ne sugerează să nu atingem locul de unde a fost ruptă codița fructului, pentru a evita strivirea lui. În primul rând, verificăm culoarea, care devine mai întunecată pe măsură ce se coace. Apoi îl strângem ferm în palmă. Acesta trebuie să fie ușor moale pentru a fi consumat.

Cum ajuți un avocado să se coacă mai repede

Nu este obligatoriu să cumperi un avocado copt pentru că fructul poate atinge maturitatea gustului cu puțin ajutor. Trebuie doar pus lângă o banană coaptă sau un măr, pentru ca etilena provenind de la acestea să-l ajute să se coacă. Un efect accelerat este asigurat dacă fructele se pun într-o pungă de hârtie. De precizat că un avocado necopt nu se pune niciodată la frigider, în timp ce dacă a atins maturitatea, se poate păstra cel mult cinci zile la rece până să înceapă să își piardă din calități, implicit din gust.

Adaugă chipsuri în aceste fursecuri și obții cel mai bun desert cu ciocolată

Articole asemanatoare
meghan markle
Meghan, ducesă de Sussex, și-a câștigat un nou titlu
Ar trebui să încetăm cu toții să mâncăm “avocado sângeros”?
JAMIE OLIVER despre cel mai periculos aliment folosit zilnic de noi toti
CUM sa cultivi LAMAI, AVOCADO sau MASLIN numai dintr-un sambure!

Jamie Oliver s-a înșelat. Așa recunoști un avocado copt!

by Andreea Damian   1 min
2