Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Jane Fonda a acceptat premiul BAFTA în timp ce era arestată la Washington

Jane Fonda urma să accepte premiul Stanley Kubrick Britannia Award, pentru excelență din partea British Academy of Film and Television Arts, or BAFTA, vineri noapte la Beverly Hilton. Dar cu câteva ore, actrița a fost arestată la Washington, în urma unui protest care atrăgea atenția asupra schimbărilor climatice.

Vedeta octogenară a acceptat însă premiul în timp ce era încătușată de polițiști. Jane Fonda a apărut în direct pe scena ceremoniei de decernare a premiilor British Academy Britannia pentru 2019. Situația nu a împiedicat-o să le mulțumească celor de la BAFTA pentru distincția Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelență în film.

„Sunt onorată, nu îmi vine să cred. Îmi pare rău că nu sunt acolo. Cum ați aflat deja mă tot arestează. M-am hotărât că trebuie să fac mai mult și m-am mutat la Washington de patru luni și încerc să atrag atenția asupra a ceea ce e de făcut”, spunea actița în mesajul trimis la ceremonie. Apoi imaginile o înfățișează pe Fonda strigând peste umărul polițiștilor: „BAFTA, mulțumesc! Îmi pare rău că nu sunt acolo! Sunt foarte onorată!”, adaugă ea în timp ce este condusă de polițiști.

„Aceasta este o criză; nu doar aici, ci peste tot în lume”, a mai spus Fonda.

Discursul surpriză al actriței americane a fost primit cu urale în sală dar și în mediul online.

Vineri, Jane Fonda era arestată pentru a treia oară pe treptele Capitolului pentru că participă la o demonstrație neautorizată. Alături de ea au fost arestate alte 30 de persoane printre care și Ted Danson, cunoscut din seriale precum Cheers (1982-1993), CSI-Crime Scene Investigation (2000-2015) sau The Good Place (din 2016).

 

ARTICOLE SIMILARE

Kate Middleton în avion: iată de ce hainele ei nu intră niciodată la cală

Andreea Damian

ARTE TV ⎪ Un serial documentar despre piețele Europei

Ciocîrlan

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Scrisorile lui TS Eliot fac lumină despre o relație amoroasă cu o profesoară pe care o disprețuia

realitatea

Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

Andreea Damian

Cu cine a petrecut Victor Slav de ziua lui

Tabu Tabu

Scrie un comentariu