Tabu
Image default
CULTURESlider

Japonezii au inventat preotul android budist, care ține predici de 25 de minute

Japonezii au reuşit să creeze primul preot robot care predică budismul într-un templu vechi de 400 de ani. Se numește Mindar și este realizat după chipul şi asemănarea zeiţei budiste a milosteniei, Kannon Bodhisattva, scrie CNN.

Preotul android a fost instalat în templul Kodaiji din Kyoto la începutul acestui an. Deși unii critici l-au comparat cu „monstrul lui Frankenstein”, Mindar se înțelege bine cu colegii săi, care spun că face minuni pentru budism, cult fondat de Siddhartha Gautama în urmă cu peste 2.500 de ani.

„Marea diferenţă dintre un preot uman şi un preot robot este că noi, oamenii, vom muri”, a declarat un preot budist. „Mindar poate interacţiona cu o grămadă de persoane şi poate stoca foarte multă informaţie. Va evolua la infinit”, a adăugat acesta.

Există deja voci critice în Japonia care consideră iniţiativa un „sacrilegiu”, dar preoții budiști resping aceste afirmații. „Buddhismul nu este o credință într-un Dumnezeu, ci urmărește calea lui Buddha”, spune preotul. „Nu contează dacă este reprezentat de o mașină, o bucată de fier vechi sau un copac.”, a adăugat el

Mindar are o înălțime de 195 cm și este fabricat în principal din aluminiu, deși mâinile, fața și umerii îi sunt acoperiți cu silicon pentru a semăna cu pielea umană.

Android-ul este programat să țină o predică de 25 de minute pe Sutra Inimii, o scriptură budistă, în timp ce își mișcă trunchiul, brațele și capul.

Mindar, care are un corp neutru de gen, a fost dezvoltat ca o colaborare între templul Kodaiji și profesorul de robotică Hiroshi Ishiguro de la Universitatea Osaka, cu un cost raportat de aproximativ 1 milion de dolari.

ARTICOLE SIMILARE

Facebook este criticat după ce femeile se plâng de lipsa de acțiune împotriva hărțuirii

realitatea

Liam Neeson și povestea cutremurătoarea a morții soției sale

Andreea Damian

Cântăreața Sia a devenit bunică la doar 44 de ani

Andreea Damian

Andreea Marin a dezvăluit motivul pentru care nu face nuntă cu Adrian Brâncoveanu

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Trecutul amoros al Alinei Binder, viitoarea soție a fostului principe Nicolae

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu