Tabu
Image default
CULTURE Slider

Japonezii au inventat preotul android budist, care ține predici de 25 de minute

Japonezii au reuşit să creeze primul preot robot care predică budismul într-un templu vechi de 400 de ani. Se numește Mindar și este realizat după chipul şi asemănarea zeiţei budiste a milosteniei, Kannon Bodhisattva, scrie CNN.

Preotul android a fost instalat în templul Kodaiji din Kyoto la începutul acestui an. Deși unii critici l-au comparat cu „monstrul lui Frankenstein”, Mindar se înțelege bine cu colegii săi, care spun că face minuni pentru budism, cult fondat de Siddhartha Gautama în urmă cu peste 2.500 de ani.

„Marea diferenţă dintre un preot uman şi un preot robot este că noi, oamenii, vom muri”, a declarat un preot budist. „Mindar poate interacţiona cu o grămadă de persoane şi poate stoca foarte multă informaţie. Va evolua la infinit”, a adăugat acesta.

Există deja voci critice în Japonia care consideră iniţiativa un „sacrilegiu”, dar preoții budiști resping aceste afirmații. „Buddhismul nu este o credință într-un Dumnezeu, ci urmărește calea lui Buddha”, spune preotul. „Nu contează dacă este reprezentat de o mașină, o bucată de fier vechi sau un copac.”, a adăugat el

Mindar are o înălțime de 195 cm și este fabricat în principal din aluminiu, deși mâinile, fața și umerii îi sunt acoperiți cu silicon pentru a semăna cu pielea umană.

Android-ul este programat să țină o predică de 25 de minute pe Sutra Inimii, o scriptură budistă, în timp ce își mișcă trunchiul, brațele și capul.

Mindar, care are un corp neutru de gen, a fost dezvoltat ca o colaborare între templul Kodaiji și profesorul de robotică Hiroshi Ishiguro de la Universitatea Osaka, cu un cost raportat de aproximativ 1 milion de dolari.

ARTICOLE SIMILARE

Șase motive pentru care merită să-ți faci saună facială cel puțin o dată pe săptămână

Andreea Damian

ANDREEA MARIN s-a maritat cu tanarul medic turc! Urmeaza NUNTA lui Banica Jr cu Lavinia?

realitatea

Un barbat s-a aruncat de pe Intercontinental

Atlas de anatomie realizat de un medic nazist, folosit și în prezent de chirurgi

Andreea Damian

Ce spune Andreea Raicu despre cea mai importantă dintre pasiunile ei

Tabu Tabu

Industria modei și COVID-19. Marile branduri produc acum măști sanitare și echipamente de protecție

Andreea Damian

1 comentariu

Au inventat preotul android budist, care ține predici de 25 de minute - Stiri eZZ 30 August 2019 at 9:53

[…] Preotul android budist, care ține predici de 25 de minute, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu