Tabu
Image default
lifestyle

Japonezii au inventat un lup robot care le apără culturile

Un lup robot creat ca să apere fermele a avut atât de mult succes la primele teste încât se va face în serie în următoarele luni.

Super Monstrul Lup are o lungime de 65 de cm şi o înălţime de 50 de cm şi este acoperit cu blană care arată foarte natural, are colţi lungi, albi şi ochi roşii, strălucitori. Ce mai, parcă e coborât din coşmarul oricui. Lupul robot a fost creat ca să sperie mistreţii care atacau culturile de orez şi de castani şi a fost instalat ca să fie testat lângă oraşul Kisarazu, în regiunea estică Chiba a Japoniei, în iulie 2017.

 

Când lupul detectează un animal care se apropie, ochii lui încep să lumineze şi el începe să urle exact aşa cum fac lupii reali. Creatorii lui spun că se reîncarcă cu ajutorul unei baterii solare şi urlă în mai multe feluri şi pe mai multe tonuri pentru ca animalele sălbatice să nu se poată obişnui cu urletele lui şi să-l ignore după o vreme.

Mai multe Cooperative Agricole japoneze au spus că pierderile au scăzut foarte mult în zonele în care au pus câte un lup-robot. Înainte de apariţia lupului fermierii erau obişnuiţi să renunţe la o parte din culture în favoarea mistreţilor în fiecare an. Robotul are autonomie şi o rază de acţiune de un kilometru deci este mai eficace decât gardurile electrice. Preţul unui astfel de robot ajunge la aproximativ 4,840 dolari şi se va putea achiziţiona şi în rate.

ARTICOLE SIMILARE

Romalimenta si ANPC: seminar de informare despre noua etichetare a alimentelor

Super Zeroes

Jennifer Aniston n-a mers la Globurile de Aur de frica Angelinei

realitatea

Anaid Art Gallery prezintă expoziția “On the spot-

realitatea

Marc Jacobs s-a despărțit de iubitul lui

realitatea

Kristen Stewart și Emma Watson se bat pentru Robert Pattison

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu