Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Jay-Z este primul rapper care ajunge miliardar

Jay-Z devine primul rapper miliardar din lume, potrivit revistei Forbes. După mai puţin de un deceniu, revista a făcut o analiză a imperiului lui Shawn Carter (pe numele său real) care cuprinde producţie muzicală, serviciu de streaming, artă, imobiliare şi acţiuni în diverse companii.  Publicaţia Forbes a concluzionat că însumează 1 miliard de dolari. Jay-Z, în vârstă de 49 de ani, este unul dintre puținii entertaineri miliardari și primul artist hip-hop care deține o astfel de avere.

„E mai mare decât hip-hopul”, a spus colaboratorul său de lungă durată Kasseem „Swizz Beatz” Dean. „Este modelul culturii noastre. Un tip care arată ca noi, sună ca noi, ne iubește, a transformat ceva ce mereu am simțit că era deasupra noastră”, a adăugat acesta.

În articolul despre Jay-Z este adăugat faptul că şi-a construit propriile branduri: linia vestimentară Rocawear (vândută pentru 204 milioane de dolari în 2007), D’Ussé, un coniac pe care îl deţine cu Bacardi, Tidal, serviciul de streaming muzical, şi Roc Nation, imperiu muzical şi sportiv. Jay-Z are acţiuni Uber, Armand de Brignac şi o colecţie de artă în valoare de 70 de milioane de dolari.

În 2018, el devenise lider în topul 2018 al celor mai bine plătiți artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, anii precedenți, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean „Diddy” Combs. Rapperul avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari.

Jay-Z a crescut într-un ansamblu de locuințe din Bed-Stuy, Brooklyn, și a vândut droguri când era adolescent, înainte de a începe să cânte. Fără să aibă o casă de discuri, a început să vândă CD-uri din mașină. Și-a lansat primul album în 1996 și s-a numit Reasonable Doubt, pe care l-a vândut în mai mult de 1,5 milioane de exemplare. În 2008, s-a căsătorit cu Beyoncé, care la rândul ei are o avere estimată la 355 milioane de dolari. Pe ultimul său album, 4:44 din 2017, se află o piesă ale cărei versuri îl descrie perfect: „Nu e ceva să fii un miliardar urât, sunt drăguț”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Guns N-™Roses canta pentru hindusi

realitatea

Alina Ceușan a născut după multe ore de travaliu

Tabu Tabu

Povestea din biblioteca mea: Parinoush Sanie, Cel care ma asteapta

realitatea

Cuba Gooding Jr., noul Bill Cosby? Actorul este acuzat din nou de viol

Andreea Damian

Cum (re)trezim pofta de citit? Șase sfaturi simple

Andreea Damian

1 comentariu

Jay-Z primeşte o veste senzaţională de la revista Forbes - Stiri eZZ 4 June 2019 at 19:24

[…] Jay-Z primeşte o veste senzaţională de la revista Forbes, totul pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu