Home > Agenda > stiri > Jazz in the City pe 12 noiembrie 2010, Sala Palatului

Jazz in the City pe 12 noiembrie 2010, Sala Palatului

Bright Light aduce pe scena Salii Palatului cei mai importanti interpreti de jazz in cadrul unui concert special Jazz in the City, care marcheaza revenirea pe scena romaneasca a artistului Damian Draghici, eveniment desfasurat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa", editia a III-a, organizat de Teatrul de Opereta “Ion Dacian”.

Asa cum a promis, s-a intors la nai, instrumentul lui de suflet care l-a facut celebru in toata lumea!

Damian Draghici si prietenii sai, printre care si eclectica Diane Schuur, una dintre cele mai mari artiste ale jazzului mondial va asteapta pe 12 noiembrie, orele 20.00, la Sala Palatului, la premiera noului proiect Jazz in the City, ce poarta semnatura Damian Draghici!

Vocalista si pianista desavarsita, Diane Schuur este un vechi discipol al Dinah Washington cat si a altor cantareti legendari de jazz din anii ’40 si anii ’50. Cu o cariera de aproape trei decenii, doua premii Grammy si trei nominalizari, Diane Schuur a explorat fiecare colt al peisajului american muzical de la sfarsitul secolului 20.

Nascuta in Tacoma , Washington in decembrie 1953, Diane Schuur este nevazatoare inca de la nastere. Ea a crescut in apropierea Auburn-ului, Washington, unde tatal ei era capitan in politie. Supranumita Deedles la o varsta frageda, Diana a descoperit jazz-ul prin tatal sau, care canta la pian si cu ajutorul mamei sale care a pastrat in casa o colectie formidabila de inregistrari ale lui Duke Ellington si Dinah Washington . Diane Schuur a lansat prima ei piesa in 1971, un single country intitulat: "Dear Mommy and Daddy", produs de Jimmy Wakely.

Artista vine la Bucuresti  cu “Some Other Time”, un album produs de casa de discuri Concord in 2008, ce reprezinta o colaborare cu artisti de jazz pe care Diane i-a descoperit prin parintii ei in anii copilariei si ai adolescentei. Albumul include melodii de George si Ira Gershwin, Irving Berlin, Sammy Cahn, Rogers si Hammerstein, precum si altii. Albumul cuprinde o noua si surprinzatoare interpretare a piesei "September in the rain", inregistrata la Holiday Inn in Tacoma in 1964, cand Diane Schuur avea numai 10 ani.

In cadrul concertului Jazz in the City, artista va interpreta melodii de pe albumul “Some Other Time”, impreuna cu DIANE SCHUUR QUARTET format din: Diane Schuur- voce, pian , Randy Porter- pian , Scott Steed-bas si Reggie Jackson la tobe .

Diane Schuur considera “Some Other Time” ca o declaratie sigura cu privire la angajamentul in fata traditiei jazz-ului si influenta acestuia asupra sensibilitatilor ei artistice.

"Acest album este cu adevarat despre intoarcerea la baza radacinilor mele in jazz", spune Diane. "Nu este vorba de faptul ca le-am abandonat complet, dar au fost cateva ocolisuri de-a lungul drumului ". http://www.dianeschuur.com/

Bilete la concertul extraordinar Jazz in the City pot fi achizitionate online de pe www.eventim.ro (021 250 10 08), de la Sala Palatului (021 315 73 72), prin reteaua de magazine Germanos, Orange, Vodafone, Domo si librariile Humanitas.

 


Comenteaza acest articol

Jazz in the City pe 12 noiembrie 2010, Sala Palatului

by realitatea   2 min
0