Tabu
lifestyle

Jazz şi teatru la Sala ArCuB

Pentru iubitorii de teatru luna aprilie le aduce o multime de piese de teatru. Cei de la ArCub au pregatit spectacole antrenante si pline de muzica de calitate in toata jumatatea lunii aprilie.

DOM JUAN de Jean Baptiste Poquelin de Molière

Miercuri, 24 aprilie, ora 19.00

Director de scenă: Victor Ioan Frunză; Scenografia: Adriana Grand.

Cu: Marius Bodochi, Sabina Brânduşe, George Costin, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Vladimir Purdel.

Pornind de la o piesă clasică, montată pe mii de scene şi cunoscută tuturor, spectacolul regizat de Victor Ioan Frunză se joacă într-o manieră aparte. Cu măiestria unui caricaturist, acesta dublează comicul de situaţie prin accentuarea umoristică a laturii prea libertine a lui Dom Juan. Viziunea cu totul nouă asupra piesei face ca tânărul personaj să depăşească barierele timpului. El încetează de-a mai fi un exponent al secolului al XVII-lea şi devine simbolul omului care se distanţează de morală şi sfidează normele sociale. Cu o înfăţişare aparte şi un cinism care frapează şi place în acelaşi timp, Dom Juan îşi cucereşte publicul pe loc. Indiferenţa şi nonşalanţa cu care abordează subiectele sensibile surprind până la amuzament şi, totodată, determină spectatorii să devină părtaşi la modul lui de a acţiona şi a gândi. În subtextul spectacolului se ascunde o întrebare filozofică: care este în cele din urmă cel mai bun mod de a fi şi a te comporta în lume?

COMEDIE PE ÎNTUNERIC de Peter Shaffer

Miercuri, 17 aprilie, ora 19.00

Regia: Cristian Dumitru; Scenografia: Raluca Ştefan- Negoescu

Cu: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comănici, Tiberiu Păun, Vlad Jipa, Viorica Bantaş şi Cristina Florea.

O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia. Lucrurile nu decurg nici pe departe aşa cum fuseseră plănuite, fiindcă întunericul se lasă brusc peste personaje iar confuziile şi surprizele se ţin lanţ.

Piesa pusă în scenă la ArCuB este o savuroasă comedie de situaţii, care ne reaminteşte cu originalitate că suntem supuşi neprevăzutului.

«Spectacolul, jucat de actori mai puţin solicitaţi pe alte scene, are hazul lui, fiecare dintre protagonişti construindu-şi rolul cu atenţie şi sensibilitate.»

(Nicolae Prelipceanu – TEATRUL, Azi)

PRIZONIERUL DIN MANHATTAN după Neil Simon

Vineri, 19 aprilie, şi vineri, 26 aprilie, ora 19.00

Regia: Iarina Demian; Scenografia: Adriana Grand

Cu: Tiberiu Păun, Afrodita Androne, Sorin Cociş, Jeanine Stavarache, Magda Catone, Mariana Dănescu.

Se spune că oamenii au nevoi şi dorinţe. Dacă nevoile se pot satisface în întregime, dorinţele par să fie sursa principală a nefericirii individului uman. O demonstrează şi piesa „Prizonierul din Manhattan”. Captivi în mentalitatea societăţii în care trăiesc, Mel şi Edna luptă să îşi asigure întreg confortul omului modern: un apartament frumos mobilat şi utilat, în mijlocul New York-ului, cu o privelişte de care se pot bucura în puţinele ore petrecute acasă. Când zbuciumul existenţial pare că începe să se domolească, Mel e concediat, după 22 de ani de muncă într-o companie. Situaţia nou creată afectează familia, dar se extinde şi asupra rudelor, care se simt datoare cu o reacţie. Episodul dramatic din viaţa personajului devine o adevărată comedie. Care sunt avantajele şi dezavantajele lumii moderne, cât la sută este nevoie şi cât dorinţă în goana noastră după confort, dar mai ales cât de mult merită să renunţăm la noi înşine şi la liniştea noastră pentru toate acestea, veţi descoperi în acest spectacol de la Sala ArCuB.

«Remarc încă o dată autenticitatea felului de a spune regizoral povestea. Rezultatul este un spectacol născut, nu făcut, o savuroasă şi profundă istorie de viaţă în care amarul şi situaţiile comice coexistă şi se completează bogat şi variat.»

(Răzvana Niţă – PORT.ro)

MARFĂ VIE de A.P. Cehov

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00

Regia: Dragoş Câmpan; Dramatizare: Nicolae Urs; Scenografia: Maria Dore

Cu: Ana Covalciuc, Tudor Smoleanu şi Florin Busuioc.

Problematica cehoviană a cuplului, cu alunecări imprevizibile de la căsnicie la adulter şi la singurătatea conştientizată este abordată cu mult umor în montarea regizorului Dragoş Câmpan. Răsturnările spectaculoase de situaţie, presărate cu partituri tragi-comice, pe care actorii le valorifică la maximum, sunt deosebit de incitante şi constituie o bogată sursă de amuzament.

«Marele talent al lui Cehov face ca, la o sută treizeci de ani de la publicarea nuvelei „Marfă vie”, să răsară un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa. Am pornit acest proiect, în perfect acord cu realizatorul dramatizării şi actorii, cu gândul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic. Fără viziuni regizorale şi creaţii scenografice care pun în plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: nu cred că va discuta cineva peste o sută de ani despre talentul nostru, aşa că hai să ne bucurăm cu toţii, artişti şi spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite… »

(declară regizorul Dragoş Câmpan)

VIŢELUL DE AUR de Ilf şi Petrov

Joi, 25 aprilie, ora 19.00

Regia: Eugen Gyemant; Scenografia: Vladimir Turturica şi Tudor Prodan

Cu: Tudor Aaron Istodor, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban.

Alexander Koreiko duce o viaţă mizeră de slujbaş care se mulţumeşte cu o leafă infimă, ridicând semne de întrebare în rândul semenilor care nu înţeleg cum reuşeşte să-şi ducă zilele cu atât de puţini bani. Dar aceasta nu este decât o aparenţă creată pentru a-I induce în eroare pe ceilalţi. În realitate, decentul funcţionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender şi camarazii săi să-l vâneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

«Lumea ficţională se croieşte în şase actori interpreţi, pe rând, ai personajelor care populează fabula ca un bildungsroman tragicomic: mărunţi funcţionari sovietici, cooperatişti simpatici şi uşor de dus de nas, vânzători la ghişeu. […] O echipă formată din tineri artişti (regizor, scenografi şi actori) îşi dedică toate resursele creative pentru a deschide porţi către o lume a întâmplărilor care te fac să meditezi, printre zâmbete.»

(Ana-Maria Nistor – Revista Luceafărul)

De asemenea, Elevation, unul dintre cele mai creative cvartete de jazz ale momentului, revine cu un nou recital exploziv pe scena ArCuB, în data de 27 aprilie 2013, începând cu ora 20:00. Trupa Elevation propune o muzică inspirată din jazz-ul tradiţional american, păstrând influenţe swing. Revista Time Out New York a apreciat-o drept o mostră de „jazz post-bop, care se îndreaptă spre avangardă, fără să piardă efervescenţa swing-ului”. Ei reprezintă „noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă şi impresionează prin originalitate, cucerind publicul prin personalitate muzicală, spontaneitate şi prin capacitatea de a improviza a celor ce îl alcătuiesc.

După nenumărate turnee şi concerte de ambele părţi ale Atlanticului (inclusiv cel din noiembrie 2011 de la ArCuB, care a fost susţinut cu casa închisă), Elevation lansează într-un turneu european albumul „Mystery”, editat de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records (www.sunnysiderecords.com).

Vă aşteptăm să vă delectaţi alături de noi!

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro

Preţuri: 35,00 lei (Categoria I) şi 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

ARTICOLE SIMILARE

Vedete de la Hollywood care nu mai sunt bombe sexy

realitatea

Lily Allen este însărcinată

realitatea

Stațiunea care a devenit un magnet pentru turiștii români

Andreea Damian

Copiii lui Michael acordă primul interviu după moartea tatălui lor

realitatea

Monica Anghel

realitatea

Daniel Radcliffe: Am fost dependet de alcool

realitatea

Scrie un comentariu