Home > Agenda > JK Rowling își acuză fosta asistentă de hoție cu bani pentru cosmetice și pisici

JK Rowling își acuză fosta asistentă de hoție cu bani pentru cosmetice și pisici

Autoarea seriei Harry Potter, JK Rowling, a lansat o plângere legală împotriva fostei angajate, pentru că se presupune că i-a folosit banii pentru a merge la cumpărături.

Rowling, în vârstă de 53 de ani, susține că Amanda Donaldson a încălcat regulile stricte din contractual d emuncă prin utilizarea fondurilor sale pentru a cumpăra produse cosmetice și cadouri personale. Donaldson a lucrat ca asistent personal pentru scriitor între februarie 2014 și aprilie 2017, înainte de a fi demisă pentru abateri. Amanda Donaldson, 35 de ani, a negat acuzațiile.

Documentele juridice depuse la Airdrie Sheriff Court afirmă că Donaldson a avut acces la o sumă de 23.696,32 de lire sterline, prin cheltuirea pe un card de credit de afaceri pentru cumpărarea de mărfuri Harry Potter. Donaldson ar fi primit și un card de credit pentru a-și cumpăra obiecte personale. Ea a fost nevoită să depună declarații și chitanțe o dată pe lună contabililor și, de asemenea, avea acces la un seif care conținea bani care nu erau ai săi. Dar, în februarie anul trecut, au apărut discrepanțe cu privire la declarațiile care arată un volum mai mare de cheltuieli personale ale Amandei Donaldson.

Ea a avut o întâlnire cu un contabil pentru a discuta despre utilizarea cardului și a fost suspendată. Rowling a afirmat că Donaldson a făcut o serie de plăți neautorizate, printre care – cosmetice de aproape 4000 de lire sterline, cafele de 1636 de lire sterline și lumânări de 1482 de lire sterline.

Rowling susține de asemenea că Donaldson, care se ocupa și de controlul cererilor primate de la fani, și-a folosit poziția pentru a fura un Hogwarts Express motorizat în valoare de 500 de lire sterline, o colecție Harry Potter Wizard Collection în valoare de 2231 de lire sterline și un Harry Potter Tales of Beedle în valoare de 400 de lire. Scriitoarea spune că jucăriile au fost luate fără “consimțământul” ei.

Printre alte cheltuieli făcute de fosta asistentă Donaldson se numără și două pisici în valoare de 1,200 de lire sterline și un prânz fictive de 400 de lire sterline. De asemenea, autoarea a afirmat că fosta sa angajată a luat aproape 8 mii de lire sterline dintr-un seif. Donaldson a negat toate acuzațiile și a spus că doamna Rowling “nu a suferit nici o pierdere și nu are dreptul la daune” de la ea.

 

 

Articole asemanatoare
J.K. Rowling
J.K. Rowling a donat 15,3 mil. £ unui centru care sprijină cercetarea sclerozei multiple
Celebritati nascute pe 21 martie!
Cele mai stupide greseli din filme (FOTO)
Poezia unei scene de sex cu CLEMENCE POESY, actrita din “Harry Potter” / FOTO din “Birdsong”

Comenteaza acest articol

JK Rowling își acuză fosta asistentă de hoție cu bani pentru cosmetice și pisici

by realitatea   1 min
0