Home > Agenda > JOACA de-a matematica

JOACA de-a matematica

cifre joaca Copiii de 5-10 ani (sau chiar mai mici, daca  au pasiune pentru matematica) au sansa sa se joace cu cifre pe un site dedicat, construit de un roman. Site-ul www.MathGame5-10.com/ro (are si  varianta in engleza) este folositor copiilor din clasele I-III care imbina pasiunea pentru “mate” cu jocul!

Acest joc actioneaza cu o rapiditate de necrezut. Veti fi surprinsi cat de repede vor invata copiii lucruri cu care, poate, aveau mari dificultati pana atunci.

Iar pentru asta e nevoie de contributia parintilor doar la setarea jocului si – mai ales – a premiilor. Da, a premiilor, care sunt esentiale pentru ca acest joc sa atinga scopul propus.

Alegeti singuri durata unei sesiuni (numarul de calcule pana la un nou premiu) si pragurile de reusita (cate Raspunsuri bune din Total raspunsuri) pentru care veti premia copilul. Premiul poate fi oricat de mic, dar daca este ceva apreciat de copil ii va face o mare bucurie.

Se recomanda sa oferiti doua premii. Primul mai mare (ex: o ciocolata, un pachet de biscuiti, un hamburger, o punga de napolitane, etc), iar al doilea mai mic (ex: o bomboana, un biscuit, etc). Premiul al doilea este doar “de consolare” si are rolul de a mentine treaz interesul copilului si de a-l ambitiona sa castige Premiul 1.

Niciodata sa nu uitati sa ii si dati premiul castigat!

Nu este necesar sa stati langa copil pe durata jocului. Jocul nu poate fi “trisat”. Cand copilul nu stie un raspuns nu are cum sa “pacaleasca” jocul. Dar la inceput este totusi bine sa stati langa copil pentru a-l ajuta uneori, pana capata incredere in  fortele proprii.

 

Loading...

Comenteaza acest articol

JOACA de-a matematica

by   1 min
0