Home > Agenda > Joaquin Phoenix aduce un omagiu „actorului său preferat, Heath Ledger”, în discursul de la Premiile SAG 2020

Joaquin Phoenix aduce un omagiu „actorului său preferat, Heath Ledger”, în discursul de la Premiile SAG 2020

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix a susținut un discurs emoționant aseară, la Premiile SAG 2020. Actorul a adus un omagiu colegilor săi nominalizați și, cel mai important, regretatului Heath Ledger, interpretul lui joker în The Dark Knight (2008).

Pentru prima oară în sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, Joaquin Phoenix aduce un omagiu regretatului Heath Ledger, decedat în 2008 la numai 28 de ani. Aseară, Phoenix a ridicat statueta pentru „cel mai bun actor” pentru interpretarea sa din Joker, omagiind totodată și numele lui Ledger, care a făcut un rol excepțional în The Dark Knight. „Stau aici pe umerii actorului meu preferat, Heath Ledger”, a spus Joaquin Phoenix.

Ultimul rol al lui Heath Ledger, Joker din The Dark Knight, i-a adus Premiul Oscar post mortem, însă actorul nu a mai apucat să se vadă pe marele ecran: a murit în urma unei supardoze de medicamente în timp ce filmul era în post producție. Viața lui Heath Ledger a fost dedicată, cel puțin în ultimii ani, aproape în totalitate filmului: lucra până la epuizare, lucru care l-a împins către depresie și medicamente antidepresive și somnifere.

Heath Ledger

Heath Ledger

Legder a rămas în memoria fanilor cu filme ca Brokeback Mountain, Monster’s Ball, A Knight’s Tale, Casanova și 10 Things I Hate About You. Heath Ledger s-a născut în Australia, pe 4 aprilie 1979, familia să având sânge de scoțieni, galezi, irlandezi și evrei.  În școala generală, își împărțea timpul între studii, orele de actorie și dans și hochei pe iarbă. Înainte să ajungă la Hollywood, Ledger a avut câteva roluri în seriale și filme australiene.

Întreg discursul lui Phoenix a fost un omagiu adus colegilor săi. A vorbit foarte frumos despre Leonardo DiCaprio, nominalizat pentru rolul din Once Upon a Time… la Hollywood. Phoenix, la fel ca DiCaprio, și-a început cariera când era copil și a povestit că s-a simțit întotdeauna intimidat de starul din Titanic. „Întotdeauna ar fi doi alți tipi cu care am concurat și am pierde întotdeauna în fața acestui copil … fiecare director de casting ar șopti întotdeauna: „Este Leonardo”, a spus el, făcând publicul să râdă.

Articole asemanatoare
De ce va purta Joaquin Phoenix același costum la toate festivitățile de premiere din 2020?
joker
Filmul Joker va avea o continuare
Donald Trump
Trump a vizionat Joker la Casa Albă şi a fost foarte încântat de el
Machiajul, măștile personajului principal din Joker purtate de protestatarii din întreaga lume

Comenteaza acest articol

Joaquin Phoenix aduce un omagiu „actorului său preferat, Heath Ledger”, în discursul de la Premiile SAG 2020

by Andreea Damian   1 min
0