Home > Lifestyle > Jocul pe calculator care încurajează violul a stârnit furie în rândul femeilor

Jocul pe calculator care încurajează violul a stârnit furie în rândul femeilor

joc

Un joc video care încurajează jucătorii să violeze și să ucidă femei a provocat  un imens scandal mediatic după ce a fost urcat pe o platformă populară de jocuri pe calculator. Jocul nu numai că e plin de imagini sexuale explicite, dar promovează violența, violul, abuzul sexual, limbajul obscen, necrofilia și incestul.

Desk Plant, dezvoltatorul jocului, susține că Rape Day (Ziua violului) este o „comedie neagră” care respectă regulile lui Valve, proprietarul platformei de jocuri Steam Store. De altfel, compania americană producătoare de jocuri Valve Corporation a precizat deja că va elimina numai acele jocuri care încalcă legea. În Rape Day jucătorii pot controla un criminal în serie să violeze și să ucidă femei în timpul unei invazii zombie.

Magazinul de jocuri Steam deținut de Valve este prima mare platformă care a găzduit un joc pornografic 100% necenzurat. Deși conținea interacțiuni sexuale și nuditate, jocul a primit aprobarea anul trecut și este diponibil pentru descărcare.

Săptămâna trecută a fost lansată și o petiție online care solicită interzicerea jocului. „Violul nu este un joc, iar producătorilor nu ar trebui să li se permită să facă bani promovând violul și crima”, scrie în textul petiției, care a strâns deja mii de semnături. „Vrem să condamnăm violul și violența față de femei. Încercăm să oprim aceste agresiuni la nivel mondial și totuși acest joc este vândut acum oricui care are un card de credit”, mai scriu autorii petiției.

O petiție similară lansată anul trecut de un grup de părinți a reușit să scoată de pe platforma Steam un joc care simula un masacru armat la școală, după ce s-au srâns peste 200.000 de semnături. Din păcate, după aceea, Valve a permit orice joc video pe platforma sa.

Dacă jocul lui va fi interzis pe Steam, Desk Plant a spus că va căuta alte modalități de a distribui Rape Day. „Nu am încălcat regulile, așa că nu văd cum jocul meu ar putea fi interzis, poate dacă Steam își va schimba politica”, a spus realizatorul jocului. „Cu toate acestea, dacă Steam își schimbă politica … voi face tot ce pot pentru a încerca și a crea și/sau găsi un mod alternativ de a vinde și comercializa jocurile mele”, a adăugat Desk Plant. Dezvoltatorul jocului mai spune că scopul jocului este acela de a permite jucătorilor să experimenteze lucruri pe care nu pot sau nu ar trebui să le facă în realitate.

Articole asemanatoare
preot
Afirmațiile halucinante ale unui preot despre sarcina după viol: „Dacă e unul consimțit, poate i-a plăcut”
Hasbro lansează primul Monopoly care se activează vocal și nu se folosește de numerar
tatuaje
Cum ar putea terapia cu tatuaje să ajute victimele agresiunii sexuale
Irlanda furioasă: chiloții tanga ai unei victime violată considerați “dovadă de consimțământ”

Comenteaza acest articol

Jocul pe calculator care încurajează violul a stârnit furie în rândul femeilor

by Andreea Damian   1 min
0