Home > Lifestyle > Stiri > Jos dictatura vârstelor!

Jos dictatura vârstelor!

Toată viața ne aflăm într-o luptă sângeroasă cu vârsta. În copilărie ne tăvălim de fericire dacă cineva ne spune că suntem „fetiță/băiat mare”. Deh, încă ne despart câteva mii de ani de moșii și de babele care merg la facultate. Apoi, pe la 11-12 ani visăm cu ochii deschiși cum o să arătăm când vom merge la liceu și probăm pe furiș fardurile și hainele surorilor sau fraților mai mari.

Pe la 20 de ani ne panicăm un pic și începem să avem nostalgia celor 16 ani pe care i-am tratat la vremea lor cu lipsă de respect, dar n-avem prea mult timp să ne gândim la asta pentru că alergăm de la job la cursuri. Când împlinim 30 de ani ne bâlbâim când cineva ne întreabă ce vârstă avem și nu înțelegem ce s-a întâmplat cu noi și de ce nu mai avem reducere la biletele de avion. La 40 de ani spunem clar și răspicat că ne simțim ca la 25 și încep să ne placă minidiscursurile despre cât de relativă este vârsta din buletin, fără să credem cu toată convingerea în ele.

Ne lăudăm cu acțiunile noastre imature, încercând să ne convingem că suntem tineri, foarte tineri, mai tineri ca-n liceu. Apoi, deși pare incredibil, împlinim 50 de ani, ba chiar 60, nu ne vine să credem că avem 70, iar 80 și 90 ni se par niște cifre de nerostit și fie refuzăm să ne asociem cu ele, fie ne lăsăm copleșiți sub greutatea lor. Eu vă propun să suflăm cifrele ca pe niște păpădii și să ne trăim viața așa cum ne dictează vârsta noastră reală.

Trebuie doar să facem un exercițiu de sinceritate și să ne vedem de treabă. Eu vă mărturisesc că simt de foarte mult timp, dinainte să fiu majoră, că am 33 de ani. Nu contează că o să împlinesc 27. La fel cum nu va conta nici când voi împlini 53. Este irelevant. Åži dovadă că nu mă înșel este faptul că am plecat de la întâlnirea cu Neagu Djuvara simțind foarte clar că este mai tânăr decât mine. Absolut firesc, având în vedere că el are 26 de ani și eu 33. Haideți, „La mulți ani“!Loading...

Comenteaza acest articol

Jos dictatura vârstelor!

by redactia   2 min
0