Home > Agenda > Juan Duyos

PRIMA IUBIRE
Nu pot să vă explic de ce m-am apucat să fac haine pentru că nici eu nu știu sigur. Așa am simțit. Nimeni din familia mea nu avea preocupări artistice, și cu atât mai puțin legate de modă. Aveam 24 de ani când am început să fac haine cu o prietenă foarte bună, Cecilia Paniagua. La început a fost un fel de joacă pentru că făceam haine pentru prietenii noștri, apoi s-a transformat în ceva serios și, în prezent, nu mă mai imaginez făcând altceva. Mă închipui trăind fără să fac nimic, asta da, dar nu știu cât aș rezista.

MADRID, MADRID
M-am născut aici și vă mărturisesc că totul mi se pare încântător în Madrid: oamenii, clima, mâncarea, ritmul în care trăiește orașul. Să nu credeți că sunt unul dintre acei oameni care nu se simt bine în niciun alt loc cu excepția orașului în care s-au născut. Nu, nici gând! Îmi plac Londra, Parisul, New-York-ul. Dar fiecare loc are ritmul său și eu mă sincronizez cel mai bine cu Madridul. De altfel, Madridul a avut un moment de glorie la sfârșitul anilor ’90 când se născuse o mișcare puternică de clubbing și oamenii se îmbrăcau spectaculos. Îmi plăcea să ies pe stradă și să „filtrez” ceea ce vedeam.

INSPIRAȚIA
…este pretutindeni. Într-un film, o călătorie, o discuție cu prietenii mei, orice. Mă inspiră până și cel mai mărunt lucru din cotidian. Altfel, am gusturi foarte eclectice și găsesc mereu câte ceva să-mi placă. Secretul este să culegi câte ceva de peste tot. Nu pot să spun că îmi place un întreg curent în muzică, dar pot descoperi oricând o piesă de-a lui Bjork, de exemplu, pe care să o ascult încontinuu. Nu sunt fanul culturii pop, dar pot găsi o lucrare semnată de Andy Warhol care să îmi placă la nebunie. A, și îmi place Frieda Kahlo foarte mult. Îmi plac tablourile ei, îmi place cum se îmbrăca, mi se pare incredibilă.

NU, NU SUNT ARTIST!
Eu cred că există o frontieră clară între modă și artă. Când fac o pereche de pantaloni, chiar asta îmi doresc să iasă: o pereche de pantaloni, nu o operă de artă. Nu fac concepte artistice, ci haine cu care oamenii să iasă pe stradă. Cel mai mult îmi doresc să ies pe stradă și să văd cât mai mulți oameni îmbrăcați cu creațiile mele. Mi se pare un lucru minunat că se pot face în continuare inovații în modă. Uitați-vă la Nicolas Ghesquiere de la Balenciaga sau la designerul spaniol Miguel Adrover. Moda este un domeniu nesfârșit.Loading...

Comenteaza acest articol

Juan Duyos

by redactia   2 min
0