Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Jucăriile sexuale sunt modificate pentru a ajuta victimele agresiunilor sexuale

Până acum, o viață sexuală sănătoasă era de neimaginat pentru victimele agresiunilor sexuale însă o serie de produse noi pentru autostimulare dau posibilitatea femeilor agresate să-și redescopere corpurile.

Pentru multe spraviețuitoare ale agresiunilor sexuale, o viață sexuală fericită pare ceva imposibil. Deși participă la terapii și tratamente care se bazează pe vindecarea emoțională și fizică, ele trebuie, de obicei, să se lupte singure, cu ceea ce reprezintă sexul pentru ele, după o astfel de traumă.

Există însă oameni care vor să schimbe asta și remodelează jucăriile sexuale pentru a le fi de folos, pentru a le ajuta să treacă peste genul acesta de experiență. Designerul olandez Nienke Helder a creat o serie de obiecte pentru a ajuta victimele agresiunilor să-și reseteze felul în care reacționează la senzațiile fizice. Bazându-se pe propria ei experiență, designerul a vrut să le ajute pe femeile care au fost agresate sexual să-și redescopere sexualitatea într-un fel neintruziv. Colecția ei de obiecte sexuale se numește Sexual Healing și conține printre altele o perie din păr de cal pentru a explora senzațiile de atingere și mângâiere, un dispozitiv pelvic care vibrează atunci când mușchii sunt prea încordați și un senzor care luminează atunci când utilizatoarea respiră prea repede, pentru a-i reaminti că trebuie să se relaxeze. “Primind răspuns in timp real de la obiectele folosite pentru plăcerea ta sexuală, poți să-ți dai seama ce fel de procese au loc în interiorul corpului tău și asta te poate ajuta să înțelegi genul de situație în care corpul tău reacționează cu un reflex” – spune ea.

Din păcate sunt puține locuri în care cineva care a fost abuzat sexual să poată să vorbească despre sex. Victimelor violurilor practic li se confiscă trupurile în momentul abuzului și este foarte greu să mai poată obține vreodată plăcere dintr-un act sexual consimțit. Cel mai greu este pentru femeile care au fost abuzate în copilărie, care, chiar dacă pot să aibă la maturitate o relație sănătoasă cu un partener pe care-l iubesc, de fiecare dată când ajung să aibă parte de un act sexual devine complicat, se disociază de propriul corp pentru că așa este obișnuit psihicul să reacționeze din reflex.

ARTICOLE SIMILARE

Sex la birou? Da, multumesc!

realitatea

Premiile Oscar 2021. „Nomadland”, cel mai bun film. Lista câștigătorilor

Andreea Damian

Top 10 tendințe ale primăverii 2022

Andreea Damian

Tipul de cancer care face cele mai multe victime în Europa. România, cea mai mare creștere a ratei mortalității

Andreea Damian

Muzica lui Drake, BTS și Ariana Grande a generat cele mai mari venituri

Andreea Damian

Cum a batjocorit Lorena Buhnici o femeie în costum de baie

Andreea Damian

Scrie un comentariu