Home > Fără categorie > SCANDAL la Olimpiada cu ROMAN implicat! O JUDOKA din Arabia Saudita vrea cu VAL pe tatami! FOTO

SCANDAL la Olimpiada cu ROMAN implicat! O JUDOKA din Arabia Saudita vrea cu VAL pe tatami! FOTO

Wodjan Ali Seraj ar fi prima sportivă din Arabia Saudită care participă la Jocurile Olimpice După rasism, iată şi un scandal religios la Jocuri!

Comitetul Olimpic Saudit a acceptat să trimită două sportive la Olimpiadă, o premieră absolută, dar cu o condiţie: să poarte tradiţionalul hijab! Numai că, la Londra, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo s-a opus. N-a vrut să o vadă pe Wodjan Ali Seraj concurînd cu capul acoperit. “Ori fără văl, ori adio competiţie!”, a spus romanul Marius Vizer, provocînd furia tatălui, conform www.gsp.ro.

“Dacă i se va interzice hijabul, fata mea nu va participa la Jocuri. Este exclus!”, a ameninţat ieri părintele judokăi în vîrstă de 18 ani de la categoria +78 kg, continuînd protestul în cotidianul saudit Al Watan: “Ceea ce se întîmplă e inimaginabil! Întîi au fost de acord, am venit aici, iar acum nu o lasă să se lupte cu văl”.

De cîteva zile, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) negociază cu forul de judo pentru Wodjan Ali Seraj. Şi încearcă să-l convingă pe Marius Vizer să pună capăt acestui conflict religios.

“Dacă i se va interzice hijabul, fata mea nu va participa la Jocurile Olimpice. Este exclus!”
Ali Seraj Shahrkhani, tatăl sportivei saudite


Loading...

Comenteaza acest articol

SCANDAL la Olimpiada cu ROMAN implicat! O JUDOKA din Arabia Saudita vrea cu VAL pe tatami! FOTO

by   1 min
0