Home > concurs > Jurnal de călătorie, Adriana – Milano

Jurnal de călătorie, Adriana – Milano

Ultima vacanta facuta a fost la Milano, de fapt nu a fost o vacanta propriu zisa ci o calatorie in interes de serviciu, dar cum am stat mai mult acolo am avut tot timpul sa-mi rezerv cateva zile si pt mine si placerea de a hoinari prin orasaul intitulat "capitala modei", si sincer va spun ca isi merita numere cu prisosinta. Nu e foarte usor sa descrii o astfel de vizita (vacanta) pt care nu ar fi suficint nici chiar o luna, dar mai ales cateva zile.

Am fost cazata la un hotel de 5 stele din apropierea Milan-ului, Hotel Cosmo Vimerca (e adevarat destul de scump, dar nu mai scump decat conditiile oferite, cu alte cuvinte "merita toti banii"), unde erau angajati 2 ramani ( un receptioner si un ospatar), care alaturi de colegii lor italieri au fost foarte draguti cu noi, si care se bucurau de respect din partea italienilor, in chiuda situatiei tensionate binecunoscuta. Hotelul este extraordinar, conditii f bune, oricand asi reveni cu drag, si nu sunt doar vorbe in vant.

Un alt hotel pe care l-am vizitat, pt ca acolo era cazata o colega e Hotelul Edo, dar care mi-a lasat un gust amar, e genul de hotel pe care il gasesti si la noi, care in pliant arata f bine, dar realitatea e dezamagitoare, camere mici, cu un miros specific de hotel, putin cam galagios care ajunge seara pt a se odihni…

Locurile de vizitat sunt multe, de fapt nici nu am putut sa le vad pe toate, asa ca o sa va povestesc doar despre cele pe care le-am vazut cu ochii mei. Nu a sa va dau date istorice despre aceste atractii turistice pt ca pe acestea le puteti citi oriunde. Mi-a placut foarte mult un muzeu( a carui nume nu mi-l amintesc, imi cer scuze), din apropierea Arcului Pacii ( care este o constructie frumoasa dar nu foarte impresionanta) cu specimene animaliere, existente sau disparute de secole. Intrarea e fost simbolica, 2 sau 3 euro – in tara am platit un pret similar pt a putea sa ma plimb printr-o padure cu anumite specii de copaci. Este un loc tocmai bun pt copii, care au multe de vazut si invata.

Un loc la fel de frumos este celebrul Dom, care are o arhitectura extraordinara, atat in interior cat si in exterior, din pacate atunci cand am fost noi ( in 2007) o parte din el se restaura asa ca nu am putut admira toata splendoarea lui. Tot in centrul orasului, nu departe de Dom, se afla si Galeriile Vittorio Emanuele, care adaposteste statuete ale unor importanti artisti italieri. In mijlocul acestora, undeva jos este reprezentat un taur, care intr-o anumita parte a corpului are o gaura. Se spune ca daca pui piciorul acolo si te invartesti vei reveni in acel loc foarte curand. Castelul Sfortezco da un aer medieval orasului, care e mult prea modern pt a fi catalogat astfel. Acesta gazduieste 2 galerii de arta cu lucrarile celebrului Michelangelo si un muzeu al armelor.

Daca esti un iubitor al frumosului poti vizita Scala, iar daca esti un fan al fotbalului poti vedea stadionul San Siro si muzeul acestuia. Cam atat am putut eu vizita in cateva zile, dar ceea ce am vazut e greu de explicat in cuvinte. Cat priveste shopingul acesta este la el acasa in Milano. Pe Bulevardul Barcelona, pe o parte si pe alta, sunt doar magazine, de la cele mai simple la ceva mai sofisticate, de la anonime la magazine celebre, de la haine la cosmetice si tot asa. Sunt produse pt toate buzunarele si gusturile. Apoi in piata Domului se inghesuie unele langa altele magazinele celebrilor creatori italieni, dar din pacate eu n u am putut decat sa le admir, insa ele sunt frecvend vizitate de vedete, asa ca ai sansa sa le intalnesti aici. Tot aici, in centru sunt numeroase restaurante pt oameni cu dare de mana, dar si alte locuri de luat masa, gen Mc’ Donalds. Am luat masa intr-un astfel de loc si cu 10 euro am servit un pranz copios.

Insa nimic nu se compara cu o cafea bauta pe o terasa in apropierea Domului. Privelistea e minunata, iar savoarea incomparabila. Ar fi nedrept sa desemnez cel mai bun loc de luat masa (restaurant), sau cea mai buna locatie de shoping cand totul depinde de bugetul si gusturile fiecaruia. Sper ca descrierea mea va starnit interesul de a vizita acest minunat oras, asta daca nu cumva ati facut-o deja. 

Articole asemanatoare
Câștigătoarea ultimei săptămâni de concurs!
Jurnal de calatorie, Iulia – Anglia!
Jurnal de calatorie, Cairo!
Jurnal de călătorie, Janina – Sharm el Sheikh!

Comenteaza acest articol

Jurnal de călătorie, Adriana – Milano

by realitatea   2 min
0