Tabu
Image default
Concurs

Jurnal de călătorie, Angheluța – Roma!

Vara trecuta am calatorit intr-un week-end la Roma,Cetatea Eterna.Am zburat ieftin cu low-cost,am facut de acasa rezervare dupa lungi cautari la hotel Marechiaro de 2 stele cu 44E/noapte dragut,aproape de centru si transport. In prima zi am ajuns dupa amiaza tarziu,nu am mai avut cum sa o valorific,in schimb am reusit urmatoarele 2 zile sa profit la maximum si am reusit sa vizitez : Colloseum-ul si Forumul Roman,impunator si fascinant,foarte aglomerat,ca de altfel tot orasul,asezat in centrul vechiului imperiu latin.Este o mare colectie de ruine romane.

Ce mi-a placut la Colloseum a fost faptul ca se puteau face poze cu romanii,te transpuneai parca in acele timpuri. Pantheonul,a carui fațada este împodibită cu 16 coloane ,deodebit de fastuos,in el sunt inmormantate personalitati.este la cativa pasi de Forul lui Traian. Accesul in el se face prin arcul de triumf care se deschide într-o piață cu o statuie de br onz aurit a împăratului în cen trul complexului. Tot a2a zi am fost In Piata Spaniei ,unde sunt multi porumbei si Fontana di Trevi ,in care am aruncat si eu o moneda,se spune că trebuie să arunci un bănuț în fântână să fi sigur că te vei întoarce la Roma, dar și ca dorința pusa se împlineste. Basilica Sf Petru si muzeul vatican se află în Piazza San Pietro din Cetatea Vaticanului.Pe fațada sunt statuile Mântuitorului, a Sf. Ioana Botezătorul și a celor 11 Apostoli. Forma bazilicii este a unei cruci latine cu 3 nave, în mijlocul ei este altarul papilor si pictura deosebita a lui Michelangelo – „Pieta”.

Am ajuns a3a zi si la Castelul San’t Angelo, o construcție mare, circulară la care se ajunge trecând peste un frumos pod, San’t Angelo.De asemenea am ajuns la Ostia ,un cartier al Romei unde se poate face plaja la mare,eu nu am mai avut timp,dar este foarte frumos. A4a zi am fost la Tivoli,aproape de Roma,un orasel turistic cu clima racoroasa,unde am vizitat Vila d’ Este,gradini frumoase,fantani si statui. Sunt terase si pizzerii peste tot,pe trotuar,dragute si impodobite cu flori.Masa o putem lua intr-o pizzerie-neaparat trebuie sa mancam o pizza daca am ajuns acasa la ea,unde gasim si felii,ieftine,daca nu putem sau nu vrem una intreaga.Am mai servit lasagna cu un pahar de vin rosu ,deosebit la o terasa pe o strada ingusta,mai ferita de aglomeratie si de soare,la umbra unui palmier.

Cumparaturi se pot face de toate felurile si pentru toate buzunarele,atat in centru la marile magazine,cat si la periferie.Suveniruri peste tot,incepand cu 1 E.Mi-a placut mult vegetatia mediteraneana.Transportul in comun are o retea bine pusa la punct,circula bine,foarte aglomerat insa .Daca dorim putem lua trasura pentru a vedea orasul din mers si pentru a incerca sa experimentam acele timpuri.

ARTICOLE SIMILARE

Castiga unul din cele 10 seturi Colgate

Câștigătoarea ultimei săptămâni de concurs!

realitatea

CONCURS: Sezonul tabieturilor!

realitatea

CONCURS: Ghicește învingătorii de la Oscar și poți câștiga un E-book reader – INCHEIAT!

realitatea

Å¢inută de club, Eliza!

realitatea

Jurnal de calatorie, Aura – Siena, Italia

realitatea

Scrie un comentariu