Home > concurs > Jurnal de călătorie, Angheluța – Sibiu!

Jurnal de călătorie, Angheluța – Sibiu!

Vacanta care a ramas in sufletul meu si nici o alta de pana acum nu a reusit sa o egaleze a fost la Sibiu acum 20 ani,am mers la Saliste.Este o zona divina,din moment ce si dupa atata timp si atatea vacante mi-a ramas in minte! La casa gazdei noastra m-a impresionat livada care incepea din curte si se termina pe munte,casa fiind la poalele muntelui,nu prea inalt.Livada era ceva mirific,asa cum mai vedem in carti zugravit raiul:iarba pana la genunchi,din loc in loc floricele galbene,pomi plini de fructe,aer curat -toate astea ma faceau sa alerg ca nebuna pe acel deal pana sus.

Cand am ajuns in varf am facut gratar pe munte ,alaturi era o prapastie si un alt munte,o priveliste de vis.Muntii sunt impaduriti si au pasuni de un verde superb. M-au impresionat oamenii primitori,calmi,neatinsi de stresul marilor orase,mancarea lor,mai ales branza de oaie,paraul care trecea prin curte,casele solide cu gard inalt din lemn. Am mers si la cules de afine.Se culeg atat de greu,adica trebuie sa ai mare rabdare sa stai cateva ore in soare cu o ustensila care seamana a grebla,dupa ce ai urcat si pe munte.. Am urcat 7-8 serpentine ,dar parfumul afinelor servite direct pe iarba a ramas in amintire de atatia ani..

Imi amintesc si mirosul casei de la Sibiu. Mirosea a lemn si a lut,ca multe alte case de tara.Racoarea si inistea din ea te imbia la somn .Aerul pur si branza de oaie facuta bulz,impreuna cu o afinata si pastravul prins cu mana dn paraul din gradina sunt reteta unei vacante reusite.Daca ai nevoie de adrenalina,seara ai sansa sa te intalnesti cu ursul in gradina,iar cumparaturile putem sa le uitam-aici sunt targuri de branzeturi,obiecte traditionale.Restaurante nici atat nu erau,poate carcumi,pentru ardelenii rumeni in obraz palinca este medicament.

Cel mai bine se mananca in natura,pentru ca nici o casa nu duce lipsa de livezi intinse,nu sunt constranse de inghesuiala citadina. Am vizitat o zi si Sibiul,un oras linistit si curat,mi-a placut trecerea din orasu l vechi in orasul nou,m-a impresi onat catedrala catolica si arhitectura medievala a cladirilor,am fost la gradina zoologica,am plecat complet relaxati. De atunci imi propun mereu sa revin si scriind aceste randuri imi dau seama ca motivul pentru care nu am facut-o pana acum este viata ocupata si mult schimbata pe care o duc,am ales sa merg tot in orase aglomerate si moderne,uitand sa ma intorc intr-o zona care m-a fermecat o saptamana acum multi ani.


Loading...

Comenteaza acest articol

Jurnal de călătorie, Angheluța – Sibiu!

by realitatea   1 min
0