Home > concurs > Jurnal de călătorie, Emilia: Balcic!

Jurnal de călătorie, Emilia: Balcic!

Întotdeauna m-a încântat ideea de monarhie și sunt o mare admiratoare a familiilor regale din Europa. Sunt bucuroasă când văd câte un documentar despre viața și obiceiurile ce se petrec într-un regat. Poate de aceea, am ales să vizitez Balcic și "cuibul liniștit" al reginei Maria.

Am vizitat Balcic în plină vară, când foarte mulți dintre români se aflau în concediu în Bulgaria. Îmi amintesc că majoritatea celor din autocar a coborât la Nisipurile de Aur, doar eu, soțul meu și șoferul, ne-am continuat drumul către Balcic. La Balcic poți să faci plajă, dar și să te aventurezi vizitând domeniul reginei Maria. Mai mult de atât, pot spune că te simți ca acasă. Orașul colcăie de turiști români, iar bulgarii din domeniul serviciilor turistice cunosc binișor limba română.

Ce înseamnă pentru mine Balcic? Regina Maria, plajă, bucate alese, oraș cochet, liniște. Am preferat sa-mi petrec serile la restaurantele Mitko si la restaurantele de pe faleza.
Shopping se poate face in bazarul de langa hotelul Bisser, dar si la magazinele de vizavi de hotel. Castelul Reginei Maria m-a sedus din prima clipă. Mi-a luat aproape o jumătate de zi să mă bucur de intimitatea castelului și, mai cu seamă, de splendoarea grădinii botanice din vecinătatea acestuia.
Interiorul castelului abundă de intimitate și de rafinament. Toate obiectele expuse descriu personalitatea reginei, firea ei caritabilă, deschisă, o "mamă a răniților", dar și o "regină-soldat". Grădina din jurul castelului se alungește destul încât să simți nevoia de a fi ghidat măcar de o hartă.

Dintre toate obiectivele grădinii botanice, recunosc că am fost fascinată de colecția de cactuși plantați în aer liber. Pentru că, de cele mai multe ori, o fotografie face cât o mie de cuvintevă postez unele dintre amintirile dragi mie

Articole asemanatoare
N-a fost războiul nostru – despre adevărata participare a femeilor la război
A doua Policlinica Sociala Regina Maria a fost inaugurata
ROMII vor fi majoritari in Bulgaria?
Câștigătoarea ultimei săptămâni de concurs!

Comenteaza acest articol

Jurnal de călătorie, Emilia: Balcic!

by realitatea   1 min
0