Home > concurs > Jurnal de călătorie, Irina: Delta Dunării!

Jurnal de călătorie, Irina: Delta Dunării!

Imi doresc foarte mult sa petrec cateva zile la mare, asadar am decis sa va relatez si voua experienta ultimei calatorii in Delta Dunarii. Este adevarat ca nu este si cea din urma calatorie efectuata, caci anul trecut m-am incumetat intr-o excursie cu baietelul si cu sotul la mare.

Dar o vacanta in Delta nu se compara cu nici o alta, caci odata ajuns acolo te indragostesti definitiv si iremediabil de minunatiile zonei. Cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat sunt greu de localizat, caci totul pare minunat, dar ca sa numesc doua ar fi zona unde bratul Sulina se intalneste cu Dunarea Veche si da nastere unor peisaje de poveste. Redescoperi frumusetile naturii ce constau in: arbori seculari, pasari de diverse soiuri si o liniste incomparabila cu zgomotul asurzitor citadin. Aerul este atat de curat incat obosesti foarte repede, iar intinderea de apa te farmeca cand o priveste de pe bordul unei barci.

Un alt loc placut se afla zona Uzlina, unde salbaticia intalneste civilizatia intr-o armonie placuta si imbietoare. Cele mai bune restaurante pot spune ca sunt chiar cele ale localnicilor din pensiunile amenajate in zona Mahmudia, dar pentru cei care prefera ceva deosebit, pot opta pentru restaurantul Cormoran aferent pensiunii cu acelasi nume sau pentru resturantele amenajate pe pontoanele stationare, unde poti alege din varietatea de specialitati locale, bineineles preparate pe baza de peste. Shoppingul iese in mod cert din discutie, caci o calatorie in Delta reprezinta o intoarcere la origini. Nimeni nu cred ca vine aici cu intentia de a vizita vreun Mall. Sau daca vin, uita repede astfel de ganduri.

Cele mai neplacute experiente sunt cele cauzate de tantari. Dupa ora 18, este iminenta intalnirea cu tantarii specifici zone, asa ca este indicat sa te adapostesti. Din experienta proprie, lotiunile menite sa-i alunge au efect temporar si insuficient. De asemenea, este dificil sa te obisnuiesti cu vantul de pe barca si cu urcatul in ambarcatiune, dar dupa cateva zile aceste activitati intra in rutina. Chiar si programul in Delta este diferit. La ora 20-21 se da stingerea, involuntar, caci cazi rapus de oboseala acumulata pe parcursul zilei. Dar si trezirea este mai devreme decat la oras: la ora 6 incepe o noua zi de pescuit.

Caci pescuitul este, dupa parerea mea o activitate extrem de reconfortanta. Atata timp cat nu dauneaza faunei Deltei bineinteles. Recomand tuturor sa incerce sa prinda macar cativa bibani, daca nu se incumeta la stiuci, caci odata atins de microbul pescuitului, cu greu te mai vindeci.

Va atasez doua fotografii: una cu un peisaj specific Deltei si cea de-a doua cu cateva casute ale localnicilor, pensiuni turistice caracteristice zonei. Sper sa va placa si va asigur ca odata ce veti calatori in Delta Dunarii, veti dori sa reveniti si alta data.

Articole asemanatoare
Câștigătoarea ultimei săptămâni de concurs!
Jurnal de calatorie, Iulia – Anglia!
Jurnal de calatorie, Cairo!
Jurnal de călătorie, Janina – Sharm el Sheikh!

Comenteaza acest articol

Jurnal de călătorie, Irina: Delta Dunării!

by realitatea   2 min
0