Home > concurs > Jurnal de călătorie, Janina – Sharm el Sheikh!

Jurnal de călătorie, Janina – Sharm el Sheikh!

Sharm el Sheikh este ideal pentru pasionatii de scufundari , statiunea si hotelurile sunt bine pregatite, cu multe centre unde se ofera echipament sau cursuri cu instructori profesionisti. Apa Marii Rosii este limpede, curata , iar plajele sunt foarte aproape de recifele de corali.

Resort-urile se intind pe suprafate mari, unele fiind situate chiar pe plaja, la Marea Rosie; exista bariera gen filtru la intrarea in zona si, inca una la intrarea in fiecare hotel. Trecerea de la resortul plin de vegetatie la desertul din afara lui este brusca, dar in asta consta si farmecul statiunii. Plaja in unele locuri este ingusta, dar foarte linistita, plina de umbrele de paie, la care sint cate 2 sezlonguri si o masuta si un mic paravan care acopera o parte din sezlonguri si care da intimitate, stand la soare. Exista baruri cu servire pe plaja, nu este niciodata aglomerata sau galagioasa !

Cluburile au cateva zeci sau sute de camere, sunt spatioase si multe au vedere ori la Marea Rosie, ori la munte. Bufetul suedez este extraordinar . Gasim mancare egipteana traditionala si pentru cei mai conservatori, mancare europeana, in restaurantele cu meniu a la carte. Totul este din belsug si foarte variat inclusiv fructe si deserturi. Unele hoteluri ofera si masa in regim de all inclusive, insa pentru cei care vor sa faca multe excursii optionale, prinzul se pierde. Excursiile optionale sint interesante, in cazul in care nu doriti doar plaja, mancare si liniste. Pentru cei care doresc o vacanta activa, operatorii locali ofera o gama variata de excursii: vizitarea obiectivelor culturale (Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele lui Moise), la diving si aventura in desert (la Canionul Colorat). Resorturile nu sunt galagioase seara. Muzica se aude pina la 11.30 – 12.00 , dupa care se lasa linistea. Sunt tot felul de terase in aer liber, in incinta clubului, unde se cinta live sau vin trupe de dansatori locali pentru atmosfera, dupa care se asterne linistea.

Noaptea totul este foarte luminat si privelistea superba. Daca vrem sa mergem in centrul statiunii, adica in Naama Bay, seara se transforma intr-o adevarata mare de lumini si oameni in cautare de magazine, cazinouri sau cafenele unde pot bea un ceai sau o cafea traditionala, un suc proaspat de fructe sau fuma o “sisa”.Aici sunt discoteci, cluburi de noapte si multi tineri. Se ajunge cam in 10-20 minute cu taxiul sau shuttle bus-ul de la hotel. Pretul unei curse cu taxiul este de 20 lire/pers dus intors. Eu am mancat la restaurantul hotelului,unde sunt si meniuri europene.In Egipt porcul e interzis, iar carnea scumpa, asa ca se hransesc mai mult cu legume. Cand si cand oaie sau pui.

Am stat fara sa am surprize neplacute la hotelul Crowne Plaza,curat si civilizat.. Statiunea e frumoasa, mai eleganta si mai scumpa decat Hurghada . Majoritatea hotelurilor au shuttle bus pana in centru si inapoi(depinde de distanta) dar se poate foarte bine merge si cu taxiul sau cu minibusurile publice.

In centrul statiunii sunt o gramada de cafenele cu narghilea,restaurante(libaneze,indiene,chinezesti,italienesti,),magazine de suveniruri si haine. Ca excursii recomand excursia cu atv-ul prin desert,excursie de o zi la manastirea Sf Ecaterina,Cairo , Luxor, un gen de safari pana la un sat de beduini unde te plimba si pe camila,foarte frumoasa e o excursie de dimineata pana spre seara in ras Mohammed(parc national unde sunt foarte multi corali,pesti,etc).

Articole asemanatoare
Câștigătoarea ultimei săptămâni de concurs!
Jurnal de calatorie, Iulia – Anglia!
Jurnal de calatorie, Cairo!
Jurnal de calatorie, Emanoil !

Loading...

Comenteaza acest articol

Jurnal de călătorie, Janina – Sharm el Sheikh!

by realitatea   2 min
0