Tabu
Concurs

Jurnal de călătorie, Simona – Duni, Bulgaria

Prima oara cand am auzit de statiunea resort Duni, cunoscuta si ca Dyuni, a fost in cadrul unei discutii intre cativa prieteni care obisnuiau sa calatoreasca in Bulgaria in vacanta de vara. Am fost surprinsa sa aud atat de multe lucruri frumoase despre o statiune din Bulgaria si m-am decis sa ma alatur lor in concediu. Timpul petrecut pe drum, in conditiile in care calatoriti cu masina, nu depaseste 5 ore, chiar cu 2-3 opriri.

E destul de usor de depistat statiunea, atata timp cat nu calatoriti singuri si aveti si un GPS pentru orice eventualitate. Se afla situata la baza unui munte si este o statiune linistita, cu alei si terase placute si un mic port. Este la 6 km de Sozopol, la 12 de Primorsko si la 36 km de orasul Bourgas. Toate hotelurile din acest resort sunt de 4 sau de 5 stele si au regim hotelier all inclusive. Acestea sunt organizate in 3 sectiuni: Zelenika, Marina si Pelikan si sunt inconjurate de oaze de verdeata. Preturile nu sunt atat de accesibile ca in alte statiuni din Bulgaria (in jur de 100 euro/camera/noapte la inceputul sau la sfarsitul sezonului turisitic), dar benefciezi intr-adevar de tot confortul unei vacante exclusiviste.

Ce m-a impresionat este faptul ca intrarea in complex este permisa doar turistilor cazati si localnicilor doar in masura in care lucreaza la unul din hoteluri. Acesta poate reprezenta si un aspect pozitiv: iti poti lasa prosopul si geanta pe plaja fara sa-ti faci probleme ca-ti vor disparea subit, dar si un aspect negativ: nu ai de unde sa cumperi nimic in afara de ce-ti ofera hotelul decat daca iesi din statiune (suveniruri, mancare gen porumb fiert si alte nimicuri de care abunda litoralul romanesc). Din fericire, in general nici nu-ti doresti nimic in plus fata de ce-ti ofera hotelul, caci mancare ai din belsug, pe toata durata zilei servita sub forma de bufet suedez, iar daca iti doresti gustari pe plaja se ocupa angajatii de orice-ti pofteste inima. Chiar si pe plaja poti servi mancare sau bautura la discretie, in timp ce te relaxezi pe un sezlong, pe care nici nu trebuie sa-l platesti, fiind inclus in tariful cazarii. Plajele se numesc Alepou si Arkontino si sunt presarate cu nisip fin si mangaiate de ape azurii.

Hotelul in care am poposit se numeste Marina Beach si are 4 stele. Este structurat pe 6 etaje, dispune de 5 lifturi si este o constructie destul de noua. Camerele au aer conditionat, tv satelit, telefon direct, frigider, seif (se plateste), uscator de par, balcon sau terasa, iar curatenia se efectueaza zilnic. De asemenea, hotelul ofera bar la piscina, bar pe plaja si piscina cu sectiune separata pentru copii. Puteti beneficia si de lectii de aerobic, aerobic in apa, step aerobic, stretching, tae-bo, si chiar lectii de dans. Exista 10 terenuri de tenis care pot fi inchiriate, tenis de masa, zona pentru tras cu arcul, volei de plaja, fotbal de plaja, darts si chiar windsurfing.

In fiecare zi beneficezi de program artistic organizat intr-un amfiteartru in aer liber, muzica live, discoteca, petreceri pe plaja, iar copiii pot fi inclusi in cluburi in functie de varsta, se pot distra pe terenul de joaca, in piscina rezervata lor sau pot servi la restaurant preparate adecvate varstei. Restaurantul “Marina” din cadrul Hotelului Marina Beach ofera mic dejun, dejun si cina, colt unde poti savura sandwich-uri si gustari. Restaurantul dispune de zona pentru nefumatori, ofera bufete tematice (bulgaresc, italian, asiatic, pescaresc) care alterneaza la cateva zile, astfel incat nu te plictisesti de mancarea servita. Cel mai mult realizezi diferenta de calitate si pret in momentele artistice organizate seara, care mi-au lasat de fapt si cea mai placuta impresie vis-a-vis de aceasta statiune, in care poti participa la karaoke, diversi animatori invioreaza atmosfera si fac sa merite si ultimul banut pe care il platesti pentru cazare.

Daca doresti sa vizitezi si zone de atractie turistica, poti incerca o vizita la raul Roporamo, unde poti intalni cateva specii de nuferi protejate de lege, iar daca ajungi la sfarsitul verii poti vedea mii de pescarusi, pelicani si pasari de prada care se aduna in zona golfului. De asemenea, poti vizita zona Beglik Tash, unde poti admira cateva grupuride monoliti, ce dainuie de secole. Acesta se afla langa orasul Primorsko si reprezinta o parte din patrimoniul muzeului municipiului Bourgas. Daca platiti o taxa, un ghid va poate indica ritualurile care se efectuau aici in antichitate, va poate explica ce reprezinta si in mod cert veti intelege mai bine frumusetea istorica a acestui loc. Daca aveti chef de shopping, puteti trece prin Bourgas, care ca orice oras respectabil, este dotat cu piete, mall-uri si o multime de magazine.

Cel mai nou mall, care este si in voga de altfel, se numeste Bourgas Plaza si puteti achizitiona de aici daca aveti rabdare si timp produse Tom Tailor, Wrangler, Kappa, Malboro, Nike, Puma, bijuterii, haine pentru femei si copii la preturi rezonabile. De asemenea, puteti face o incursiune si in Carrefour-ul de aici, daca va incearca un sentiment de nostalgie.

Chiar daca poate parea scumpa o vacanta in acest loc de vis, veti realiza dupa ce-l veti vizita ca merita orice pret relaxarea si buna voastra dispozitie. Caci, dupa un an de munca, meritati sa va rupeti macar penru o saptamana de corvoada cotidiana si sa dati o fuga in Bulgaria la Duni.

ARTICOLE SIMILARE

Jurnal de călătorie, Raluca – Brugge!

realitatea

Tabu caută: Votează echipa lui Rareș!

realitatea

A mai rămas o zi pentru a vota finalista preferată!

realitatea

Jurnal de călătorie, Angheluța – Las Vegas!

realitatea

A treia hârtie care a înflorit!

realitatea

Cristina

realitatea

Scrie un comentariu