Home > Fashion > Jurnalul unei fashioniste: Loewe, o colectie de vara sangre caliente

Jurnalul unei fashioniste: Loewe, o colectie de vara sangre caliente

De cum am ajuns in Univeristé Paris Descartes, am avut impresia ca sunt in mijlocul comunitatii spaniole, care sarbatorea  cu sampanie si risotto o fiesta la Paris. Si-am spus bine fiesta, caci se celebra noua colectie a casei de moda,  Loewe, stabilita in Madrid din 1846.  Am luat spaniola ca limba oficiala a serii si dupa cateva “Hola! Como estas?” schimbate cu necunoscutii prietenosi din sala, mi-am ocupat locul la una dintre mesele rotunde ce acompaniau podiumul de moda.

Pentru sezonul fiebinte al anului viitor, manechinele au prezentat, cu precadere, rochii scurte din piele, croite in linii drepte si vopsite in culorile acide ale tropicelor. Topul fucsia, fusta mini roz  si pantofii cu inimioare in relief, sau rochia perforata conturand fluturi in miniatura, asortata in contrast unor balerini cu aceleasi inimi in relief, toate din piele, au facut furori in sala.

Cu o lunga traditie de peste 150 de ani, Loewe s-a specializat in pielarie, devenind de-a lungul timpului una dintre marcile cu inalta reputatie internationala. Si sa vezi o colectie de vara 90% fabricata din piele, poate fi un semn de adaptare climaterica a trendurilor. Nu m-as vedea purtand  nimic din noua colectie Loewe in Marbella, insa la Paris, unde vreme e destul capricioasa, cu singuranta mi-as face o lista lunga a achizitiilor din cel mai apropiat punct de desfacere Loewe.

Iar asta imi aduce aminte de Vogue Fashion’s Night Out de anul trecut din Paris. Printre multe magazine de pe Avenue Montaigne, am vizitat si Loewe, unde am fost intampinata cu aceleasi zambete si cupe de sampanie. De cum m-am vazut in pragul magazinului, nici n-a trebui sa ma apropii prea mult, ca am si pus ochii pe doua genti superbe: una bej, incapatoare, cu fermoare si lacate aurii, perfecta pentru a-mi introduce in ea tot apartamentul pe care-l car dupa mine in fiecare zi, si un plic “rosu ca focul, sa-mi surada norocul”, din pielea cea  mai fina pe care am atins-o vreodata.

Nu stiu cum se face, dar de cate ori intru intr-un magazin, privirea mi se lipeste fix pe cel mai scump produs, fara a ma uita pe eticheta in prealabil.. Nici de data aceasta nu m-am inselat. Din pacate ambele produse depasisera cu mult, incredibil de mult, bugetul meu. Asa ca mi-a ramas doar nostalgia atingerii celor mai fine genti din lume.


Comenteaza acest articol

Jurnalul unei fashioniste: Loewe, o colectie de vara sangre caliente

by realitatea   1 min
0