Tabu
FASHION

Jurnalul unei fashioniste: Tendintele danseaza dupa cum canta orchestra Chanel

Mi-am pus alarma sa sune cu trei ore inainte show, ca sa fiu sigura ca nu pierd cea mai asteptata defilare a sezonului la Paris – CHANEL. Sunt destul de buna la ratat show-uri din cauza intarzierii si daca s-ar acorda vreo Zmeura de Aur pentru asta, pariez ca nu m-ar detrona nimeni. Nu mai spun ca oricum, chiar si asa, tot am ajuns cu chiu cu vai… Prezentarea Chanel se tine de fiecare data la prima ora, cand tot Parisul pleaca la munca, iar ca sa dam si-o nota de dramatism, la asta se adauga intotdeauna si cate o mica ploicica pe fundalul unui trafic imposibil.

 

Plouata, dar cu cartonasul Chanel strans in mana am ajuns triumfatoare la Grand Palais chiar la timp. Nu deageaba m-am trezit cu trei ore inainte, nu?

 

La intrare, erau atatea fashionistas cat popor se adunase-n Piata Universitatii in ’89. Si asta pentru ca show-urile lui Lagerfeld revolutioneaza in fiecare sezon termenul de prezentare de moda. Spectacolul Chanel presupune aranjamente grandioase, coregrafii eleborate si, implicit, costuri astronomice pentru doar circa 15 minute de faima. Impresionantul Grand Palais a fost aranjat in stilul gradinilor de la Versailles, presarat cu gigantice fantani arteziene.

 

Printre ele s-au unduit cu maestrie printuri florale, coliere masive, contraste alb-negru si mult tweed accentuat de fulgi gratiosi, ce au fluidizat tinutele. Jachetele clasice Chanel, pantalonii scurti si accesoriile opulente au fost mixate “a la Grande Maison Chanel” in colectia rock-clasica a designerului german

 

Show-ul s-a derulat in ritmurile melodiei Bittersweet Symphony a formatiei The Verve, interpretata live de o orchestra ce a numarat 100 de persoane.

Claudia Schiffer, Keira Knightley si Vanessa Paradis au captat intreaga atentie a presei, prima fiind atacata la propriu pentru o captura fotografica de senzatie. Iar Claudia, profesionista fara cusur, a rasplatit pe fiecare in parte cu un zambet demn de reclamele pentru cabinetele stomatologice. Chiar am schimbat cateva replici cu ea pana inceput show-ul, fiind privilegiata de faptul ca am fost asezata in aceeasi sectiune cu starurile americane. Nu stiu ce am facut sa merit asta, insa tot creditul trebuie acordat lui Stephanie de la PR Chanel, care mereu ma plaseaza in cele mai bune locuri. Multumesc Stephanie!

Maresc suspansul si las declaratia Claudiei Schiffer despre Karl Lagerfeld si grandioasa colectie Chanel pentru revista Tabu. Asa ca nu ratati urmatorul numar, “pentru ca nici nu stiti ce pierdeti”! Acum chiar ca sunt curioasa si eu. J

 

ARTICOLE SIMILARE

Stil de vedeta: Miranda Kerr

Distracția cumpărăturilor începe la Băneasa Shopping City

realitatea

Nuduri exemplare in V Magazine

realitatea

Designerul preferat de Jennifer Lopez. Artista arată fabulos în toate creațiile lui

Andreea Damian

Inside Anna Wintour

Fețe de masă Vivienne Westwood

realitatea

Scrie un comentariu