Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Kamala Harris devine prima femeie vicepreședinte al SUA. „Am reușit, Joe!”

Joe Biden a câștigat oficial alegerile prezidențiale din SUA. CNN, BBC, NBC, CBS, The New York Times și Washington Post îi confirmă victoria în fața contracandidatului Donald Trump. Cu această ocazie, istoria SUA înregistrează o nouă premieră: Kamala Harris devine prima femeie de culoare vicepreședinte al SUA, conform NY Times.

Într-un scurt video de pe contul de Twitter al Kamalei Harris, aceasta are o conversație telefonică cu viitorul președinte al Americii, Joe Biden, în care îi spune: „Am reușit. Am reușit, Joe. Vei fi următorul președinte al Statelor Unite.” Postarea a adunat, în mai puțin de o oră, aproape 8 milioane de vizualizări și peste 1,2 milioane de like-uri.

Kamala Harris a candidat pentru nominalizarea democrată la președinție la alegerile din 2020. Ea este a treia femeie, după Geraldine Ferraro și Sarah Palin, care a candidat pentru vicepreședinție din partea unui partid major și, totodată, prima afro-americană cu origini asiatice care va prelua vicepreședinția SUA.

O politiciană moderată, pragmatică și una dintre fostele rivale ale lui Biden în alegerile primare democrate, Harris a avut o carieră în procuratură, înainte de a fi aleasă în Senatul SUA în 2016.

În vârstă de 55 de ani, Harris s-a născut în Oakland, California, unul dintre cele mai progresiste state americane.

Când și-a anunțat candidatura la prezidențiale, de ziua lui Martin Luther King, în 2019, ea s-a prezentat ca o politiciană care sparge barierele și care poate face istorie.

ARTICOLE SIMILARE

București muzical ⎢Târg de viniluri Paradis Paradis

Ciocîrlan

Prințul William și Kate Middleton, 9 ani de căsătorie! Ducii au sărbătorit diferit anul acesta aniversarea lor

Andreea Damian

Activiştii au transformat zidul lui Trump de la granița dintre SUA și Mexic într-un loc de joacă

Andreea Damian

Relația lesbiană pe care a avut-o Whitney Houston, subiectul unei cărți scrise chiar de fosta ei iubită

Andreea Damian

Quentin Tarantino, tată pentru prima dată la vârsta de 56 de ani

Andreea Damian

Campania de plantare a copacilor de pe YouTube a strâns peste 8 mil. $ în mai puțin de o săptămână

Andreea Damian

Scrie un comentariu