Tabu
FASHION

Karl Lagerfeld, perla neagră a colecţiei Chanel – GALERIE FOTO

Haos, aglomeratie, strazi blocate si penurie de taxiuri. Asa se transforma Parisul in ziua defilarii Chanel. Cateva mii de privilegiati, ce vor asista la show-ul sezonului, plus cateva mii de curiosi precipiteaza atmosfera inca din zorii zilei.

Insa aceasta babilonie are un farmec aparte, fiind compensata de look-uri memorabile, care vor face inconjurul lumii in revistele de moda, caci de doar de doua ori pe an (cateodata si in sezonul de couture), la Grand Palais, se organizeaza singurul spectacol de moda din lume.

Flash-uri din toate partile, fragrante discrete, coafuri apretate si tocuri cat Tour Eiffel intepand nervos asfaltul de la intrare. toate acestea alcatuiesc o compozitie greu de uitat. Si inca n-a inceput adevarata defilare.

In orice caz, daca toti invitatii prezenti la Chanel si-ar dona tinutele exclusiviste, cu care defileaza pre&post-show, pariez ca problemele de nutritie ale unei tari din lumea a treia ar fi rezolvate pentru mai bine de un deceniu. Penru toate acestea, Chanel ramane cea mai dezirabila prezentare de la Paris Fashion Week.

Coborand scarile impunatorului Grand Palais, mi s-au aratat gigantici corali, meduze, melci, scoici si alte vietati ale marii, impietrite in mijlocul catwalk-ului ca si cand tone de calcar s-ar fi depus peste ele.

Impodobite cu perle, modelele si-au facut aparitia dintr-o uriasa cochilie, in care s-a retras la sfarsit si Karl Lagerfeld. In contrast cu intreaga colectie, designerul german a fost perla neagra a defilarii. Pasteluri fondante, pe alocuri irizate, au materializat tesaturi spectaculoase. Imitand stuctura algelor marine, o increngatura de fire subtiri a constituit baza a peste 80-90 de tinute. Lagerfeld a pastrat clasicele jachete din tweed Chanel, dar a upgradat colectia cu rochii ce au reconstruit silueta, prin adaosul de volum in zona coapselor si a umerilor.

Ca bonus am avut parte de un preview al colectiei de costume de baie, accesorizate de lanturi massive si multiple bratari coliere sau centuri din perle. Un adevarat tribut platit fondatoarei Casei Chanel, cea care a revolutionat moda si in termeni de accesorii, prin fabricarea bijuteriilor accesibile intr-o perioada in care doar pietrele pretioase impodobeau doamnele inceputului secolului al xx-lea. Emblematic ramane siragul alb de perle asociat cu little black dress, la fel cum bijuteriile din aceasta colectie cu siguranta vor fi fotografiate la gatul tuturor fashionistelor cu ocazia urmatoarei defilari.

FOTO: Style.com

ARTICOLE SIMILARE

Daria Werbowy pozeaza in alb si negru pentru Yves Saint Laurent

realitatea

H & M, campanie fashion împotriva SIDA, din 20 mai

realitatea

Ceasul – simbol al eleganţei

GAP la Băneasa Shopping City

realitatea

Cele mai frumoase rochii de la Oscar din toate timpurile

realitatea

Trend Alert: Urechiușe

realitatea

1 comentariu

Karl Lagerfeld, perla neagră a colecţiei Chanel – GALERIE FOTO | Elodia 6 October 2011 at 9:02

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu