Tabu
PEOPLESlider

Kate Middleton, desfigurată de vânătăi! Ce s-a întâmplat

Ducesa de Cambridge, precum și Kamala Harris, Ursula Von Der Leyen dar și regina Letizia a Spaniei apar cu fețele umflate pentru a crește gradul de conștientizare a violenței domestice.

Fața acoperită de vânătăi, cearcăne sub ochi, nasul rupt… imaginea este insuportabilă dar și mai izbitoare când recunoști femeia din fotografie. Kate Middleton apare pe afișe, lipite pe stațiile de autobuz și clădirile din Milano și Spania, ca parte a unei campanii de conștientizare împotriva violenței domestice.

Un proiect fără acord

„Ea îl denunțase”, scrie sub fotografie. Dar nimeni nu a crezut-o. Dar am lăsat-o singură. Dar nu am protejat-o. Dar nu a fost arestat.” Această campanie a fost lansată, în engleză și italiană, de Alexsandro Palombo pe 26 noiembrie. Artistul italian a retuşat portrete ale mai multor femei celebre. Pe lângă ducesa de Cambridge, le recunoaștem și pe vicepreședintele american Kamala Harris, pe președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pe președintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde și pe regina Letizia a Spaniei. Afișele ar fi fost totuși realizate fără consimțământul lor, potrivit The Sun.

Responsabilitatea statului

Autorul acestor fotografii le-a postat pe Instagram, alături de un text în care denunță responsabilitatea Statului și a instituțiilor în protecția femeilor victime ale violenței domestice. „Văd doar politicienii invitând femei să depună o plângere, dar fără a-și asume responsabilitatea de a proteja și susține victimele. Un stat care nu protejează, ci le lasă singure pe femei în mâinile călăului lor devine un complice tăcut. Sunt multe asociații de voluntari care, cu mijloace foarte puține, încearcă să sprijine victimele, dar ține de politică, instituții și stat să își asume această responsabilitate”, a spus Alexsandro Palombo.

ARTICOLE SIMILARE

Epilare definitiva – un moft sau o necesitate?

realitatea

Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8

Andreea Damian

Olena Kurilo, ucraineanca al cărei chip însângerat a făcut înconjurul lumii

Andreea Damian

„Black Is King”: albumul vizual al lui Beyoncé este o sărbătoare a modei și a simbolismului

Andreea Damian

Craig Mazin, creatorul miniseriei Cernobîl, mai dă o șansă seriei Piraţii din Caraibe, dar fără Johnny Depp

Andreea Damian

Smiley a vorbit despre al doilea copil, după nuntă: „Îl primim cu brațele deschise”

Andreea Damian

Scrie un comentariu